İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TİLKİ VE OĞLUNUN KUYRUK DÜKKÂNI


Tarçın’ın babası Tilki bir kuyrukçuydu. İşinde usta bir zanaatkârdı. Dükkânı, kuyruklarını Tilki’ye yaptırmak için her yerden gelenlerle dolup taşıyordu. Tarçında müşterilerin ölçülerini alarak babasına yardım ediyordu. Ama Tarçın her gün aynı kuyrukları yapmaktan sıkılmıştı. Oysa onun aklında benzersiz, sıra dışı ve muhteşem tasarım fikirleri vardı! Artık hiçbir canlının kuyruğu eskisi gibi olmayacaktı!

Baba – oğul ilişkisini sevimli bir şekilde ele alan ve yaratıcı ifadenin önemini vurgulayan harika bir resimli kitap daha Meraklı Tilki Kitaplığı’nda  yerini aldı. Paddy Donnelly’nin bu sımsıcak hikâyesi, çocukların imgeleminde canlı ve eğlenceli bir anlatım örerken, muhteşem çizimlerindeki renkler ise göz kamaştırıyor.

Paddy Donnelly, Belçika’da yaşayan İrlandalı bir yazar ve illüstratördür. Türkçede de yayımlanan pek çok çocuk kitabı yazmış ve resimlemiştir. Çalışmaları topladığı uluslararası beğeniyle Dünya İllüstrasyon Ödülleri ile KPMG Çocuk Kitapları İrlanda Ödülleri’nde kısa listeye alındı. Devlerin, büyülü yaratıkların ve şekil değiştiren hayvanların efsanevi hikâyeleriyle çevrili, İrlanda’nın o güzel kuzey kıyısında büyüdü. Tüm bunlar doğaya, canlılara, denize ve hikâye anlatıcılığına olan sevgisini tetikledi.

Temalar: Yaratıcı ifadenin önemi, baba-oğul ilişkisi                           

Yazan ve Resimleyen: Paddy Donnelly      

Çeviren: Sima Özkan

Yaş: 3+ yaş

Kitabın aldığı ödüller:

  • 2023 LAI Çocuk Kitapları Ödülleri: 0-5 Yaş, İrlanda Edebiyat Derneği Birincisi
  • 2022 Yılın Çocuk Kitabı, İrlanda Kitap Ödülleri

“İnsanın içini ısıtan bir hikâye… Ve tilkili! Çok sevdim.” / Chris Haughton

“Uzun zamandır gördüğümüz en güzel kitaplardan biri!” / RTÉ Guide Dergisi

“Yaratıcılığın getirdiği neşeyi, aile sevgisinin ve ilişkilerinin önemini kutluyor.” / Books for Keeps Dijital Dergisi

“Genç gözlerin dikkatle inceleyeceği küçük ayrıntılarla, çok canlı ve neşeli çizimlerle dolu zekice bir hikâye!” /Sarah Webb,

 Irish Independent Gazetesi

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

ETKİNLİK KİTAPÇIĞI İNDİR


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir