İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Somuttan Soyuta Picasso’dan Çocuğa Bir Etwinig Projesi


Günümüzde sanat artık yaşamın her alanında…

Minik eller erken yaşlarda müzikle, resimle, tiyatro ile tanışabiliyor; renklerin dünyasına yolculuk yapıp, kendi çizgilerini oluşturabiliyorlar.

Fakat içinde bulunulan şartlar, her çocuğun yakalayabildiği bir fırsata da dönüşmesine izin vermeyebiliyor.

İşte minik ellerin hayal güçlerini geliştirecek, ressamların yaşamlarına yolculuk yaparak Chagall, Klee, Mondrian’in büyülü dünyasından ilham alarak, tuvalle, fotoğrafla tanışmalarına olanak sağlayan bir proje “ SOMUTTAN SOYUTA PİCASSO’DAN ÇOCUĞA” adı ile bir ETWİNİNG Projesi olarak hayata geçti.

Kocamustafapaşa İlkokulu (İstanbul), 100 Yıl İlkokulu (Bandırma/Balıkesir), Özdemir Gürocak İlkokulu (Ankara), Çankaya İlkokulu (Trabzon), 15 Temmuz Şehitler İlkokulu (İstanbul), Ressam Şevket Dağ İlkokulu (İstanbul)’nun birlikte yürüttüğü Somuttan Soyuta Picasso’dan Çocuğa projesi ile, somut evre aşamasındaki çocukların soyut düşünebilme yetisini geliştirmeleri amaçlanırken; bu yolda da tuval çalışmaları, sanatın tarihi, fotoğrafın sanattaki yeri, hayal gücünün resim ve kurgu hikayelerle desteklendiği etkinlikler öğrencilere yaptırılmıştır.

7 okul ve 70 öğrencisi ile sürdürülen projede bir çok resim çalışmalarının yanında, sanal sergi, e-book, kurgu hikayeleri de içermektedir.

“Somuttan Soyuta Picasso’dan Çocuğa” projesi hakkında bilgi veren Kocamustafapaşa İlkokulu (İstanbul) öğretmeni Özlem Şıhlaroğlu: “Pandemi Sürecini sanatsal etkinliklerle geçirmek, çocukların kendilerini ifade etme de sanatı kullanabilmelerini öğrenmeleri, algılarını genişletebilmeleri adına, projenin öğrenciler açısından olumlu dönüşler getireceğini düşünüyoruz” dedi.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir