İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kuşun Şarkısı


Seni saran dünyaya kulak vermeyi biliyorsan müzik her yerdedir…

Meraklı Tilki Kitaplığı tüm okurlarına, karanlığın ardından ışığın gelebileceğine dair, kalplere derinden dokunan bir umut hikâyesi sunuyor.

2022 yılı Carnegie Madalyası sahibi Katya Balen’ın bu kısa romanı, lirik bir anlatımla kaleme alınmış. Okuru, acı bir kaza sonrası hissettikleriyle Melodi’nin hüznüne ortak ediyor. Müziğin ve doğaya karşı kurulan empatinin iyileştirici gücü, sabretmenin ve umudu kaybetmemenin önemi gibi daha bir çok fikri, her yaştan okura duyumsatıyor. Kitap, tecrübeli ve yetenekli illüstratör Richard Johnson’ın karakalem desenleriyle çok daha etkileyici bir esere dönüşüyor.

Kitabın çevirmeni Sima Özkan bu dokunaklı kitabı şöyle tanımlıyor:

“Hüznü ve umudu, aynı anda, her okuyuşta insanın içine işleyen bir kitap.”

Trajik bir araba kazasından sonra Melodi artık yan flütünü çalamaz ve kendini bildi bileli sahip olduğu en büyük tutkudan, müzikten uzaklaşır.

Kendi içinde yarattığı, öfkeli bir sessizliğin ele geçirdiği bir dünyada yaşamaya başlar, annesine öfkelidir; çok sevdiği flütünü artık çalamadığı için öfkelidir.

Ardından Çınar ile tanışır. Çınar ona taşındıkları yeni apartmanın yakınındaki çalılıklarda gizlenmiş karatavukların yuvasını gösterir. Arkadaşlıkları ilerledikçe karatavukların görkemli şarkısı, Melodi’nin müziğe olan tutkusunu yeniden canlandırır . Ama yeni bir trajedi baş gösterdiğinde, Melodi müziğe duyduğu tutkuyu yeniden kazanabilecek midir?

Yazan                  Katya Balen                                                     

Resimleyen       Richard Johnson

Çeviren               Sima Özkan

Editör                  Simge Konu Ünsal

Basım                  Şubat 2023/ İstanbul/ 1. Baskı

ISBN                     978-605-70998-5-3

Boyut                   13cmx19,5cm / 97 Sayfa

Kapak                  Karton Kapak

Yaş                      8-12 yaş (3, 4, 5, 6 ve 7. Sınıflar)

TEMALAR:  umut / kaygı / korku / hüzün / suçluluk / sevgi / sabır / empati / müzik / doğa / aile / azim / sıkıntıları aşmak / yaratıcılık / arkadaşlık / şehrin yaban hayatı / kuş gözlemi / doğa gözlemi / yetenek.

 #meraklıtilkikitaplığı  #kusunsarkısı  #umut

https://www.instagram.com/meraklitilkikitapligi

https://www.facebook.com/meraklitilki    


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir