İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çadır Kentlerde Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor


Yaşadığımız deprem felaketinin ardından ait İstanbul deprem bölgesindeki çocukların kitaplarla buluşması için kolları sıvadı ve gezgin kitaplık projesini hayata geçirdi.

Bir reklam ajansı olan ait İstanbul depremin hemen ardından, 11 Şubat’ta “Gezgin Çocuk Kitaplıkları” projesini başlattı. 5 kitaplıkta toplam 250 kitap için yola çıkıldı ve kısa sürede 1200 kitap gönüllülerin desteğiyle toplandı.

Çocuk kitapları yazarı Özge Lokmanhekim, psikolog Petek Halman Kara ve Selin Mert Yanar ile çocuk psikoterapisti Melis Ergün Özaktaç’ın dahil olduğu ekip hem çocuklar hem de uzmanlar için kitapları seçiyor.

Projeye destek olmak isteyenler, İBB Kültür A.Ş.’nin kurduğu İstanbul Kitapçısı’nın web sitesinden (istanbulkitapcisi.com) kitapları satın alabiliyorlar. Kitaplar İstanbul Kitapçısı tarafından ait İstanbul’a ulaştırılıyor. ait İstanbul ve uzmanlardan oluşan gönüllü ekip kitapları etiketliyor ve gidecek bölgelere göre ayırıyor. Sonrasında ise çadır ve konteyner kentlerdeki çocuk ve eğitim çadırlarında kurdukları gezgin kitaplıklara gönderiyorlar.

Projeye destek veren çocuk kitapları yazarı Özge Lokmanhekim’e kurulan gezgin kitaplıkları ve projenin nasıl ilerleyeceğini sorduk. Lokmanhekim; “İlk kitaplığımız Hatay Expo yakınında, İzmir Belediyesi’nin kurduğu Masal Evi’nde çocuklarla buluştu.  Şu ana dek Hatay’da üç ve Kahramanmaraş’ta bir kitaplık kurduk ve 3000’e yakın kitabı çocuklarla buluşturduk. Benim de gönüllüsü olduğum Kırmızı Çocuklar Derneği’nin Kahramanmaraş’ta kuracağı çocuk dostu merkez olan Kırmızı Çatı, ÇABAÇAM’ın Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta kurduğu eğitim destek birimleri ile Filli Boya’nın Hatay, Samandağ’da kurduğu Cumhuriyet İlkokulu Çadır Kenti yeni gezgin kitaplıkları kuracağımız yerlerin başında geliyor. Projemizin önümüzdeki bir yıl boyunca devam etmesi için çalışıyoruz. Projeyi destekleyenlerin satın aldığı kitap sayısı arttıkça kuracağımız kitaplıkların sayısı da artacak. Hem bir anne hem de bir yazar olarak çocukların okumaktan vazgeçmemesi ve kitaba erişimlerinin olması için elimden geleni yapacağım”. dedi.


Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir