İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeşim Taşı Efsanesi Serisinin Üçüncü Kitabı “Son Mücadele” Çıktı!


Yeşim Taşı Efsanesi serisinin üçüncü kitabı “Son Mücadele” adıyla raflarda yerini aldı. İlk iki kitapta Yeşim Taşı’na ulaşmalarına rağmen dünyadaki kötü gidişatı durduramayan Oğuz, Umay ve Berk şimdi son kez maceraya atılıyorlar.

Kayıp Rıhtım tarafından üst üste iki kez “Yılın En İyi Yerli Fantastik Romanı” ödülüne layık görülen serinin sonuncu kitabında Erlik Han, 2023 Ankara’sında beliriyor.

Erlik Han, insanları kendine tabii kıldıktan sonra şehirdeki sanata ve doğaya dair her şeyi yardımcıları Yutpa, Abra ve Tepegözler aracılığıyla yok ediyor. Dede Korkut ve Tamer Öğretmen’i de Ankara Kalesi’ne hapsediyor.

Gözlerini daha önce hiç gitmediği bir evrende açan Oğuz ise arkadaşları Umay ve Berk ile hem zamanda yolculuk yapıyor hem de paralel evrenler arasında dolaşıyor. Yeşim Taşı Efsanesi’ni bir kez daha gerçek kılmak için Türk tarihinin belki de en önemli devirlerine yolculuğa çıkan bu üç kahramanın maceralarının anlatıldığı kitap, fantastik dünyanın kapılarını okurlarına bir kez daha açıyor.

Evliyalar ile söyleşmek, Tulpar ile kanatlanıp Erlik Han’a karşı mücadele etmek için Türk mitolojisinden ilham alan serinin sonuncu kitabı siz okurlarını bekliyor. Fantastik çocuk edebiyatının son dönemdeki etkili isimlerinden Ömer ÜNAL’ın imzasını taşıyan Yeşim Taşı Efsanesi serisi gerek dili gerek kurgusuyla okunmayı fazlasıyla hak ediyor.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir