İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yaşasın Çocuklar ve Okudukları Kitaplar -9-


Önce ve hep iyi haberler vererek sizlere merhaba demek istiyorum. Sevgili arkadaşlar haftalık kitaplarımızı tanıttığımız YouTube (Özgür Abi İle Kitaplara Yolculuk) kanalımız kartopu gibi büyüyerek kardan adam yolunda hızla ilerliyor. Bu hepimiz için harika bir haber.

23 Nisan Çocuk bayramı geliyorrrr… Bizim bayramımız hep beraber coşkuyla kutlamayı planladığımız bir bayram olur inşallah. Gün doğmadan neler doğar. Artık sağlıklı günler geri gelsin. Okullarımıza ve sevdiklerimize kavuşalım. Çok özledik.

Bu hafta size harika bir yayınevinden söz ederek başlamak istiyorum. Koala Kitap. Duydunuz mu bu yayınevini? Duymadınızsa hemen yazıyorum. İstanbul’un göbeğinde muhteşem bir kitabevi. İçi binlerce kitapla dolu, harika personeli olan sıcacık bir mekan. Ayrıca hayvanlarla girilebilen güzel mi güzel bir kitabevi. Hemen üstkatları zaten yayınevi. Ne kadar övgüyle söz etsem belki bir yanı eksik kalır diye onları kendi ağızlarından anlatmak en doğrusu olur. Buyrun bakalım.

Sevgili arkadaşlar, Kitap Koala’dan merhabalar.

2019 yılı itibariyle “Korkunun Üstesinden Gelen Çocuk” kitabıyla adım attığımız yayıncılık hayatımıza, dikkat çekici yeni kitaplarımızı hızla eklerken, elde ettiğimiz kâr ile sokak hayvanlarının tedavisi için çalışmaya devam ediyoruz.

Konu başlıklarımızı öncelikli olarak ekolojik sistemin sorunlarını anlatan kitaplardan seçiyoruz. Ama aynı zamanda sizlere öğretirken eğlendiren, elinizden bırakamayacağınız kitapları da yayınlamayı hedefliyoruz.

Yurtdışında çok okunan ve sevilen kitapları alıyor, uzman çevirmen ve çizer ekibimiz ile sizlerin beğenisine sunuyoruz. Türkiye’nin değerli yazarlarını da sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.

Bastığımız her kitabın bir hayvanın tedavisi için kaynak oluşturması yayınevimizi büyütmek için bizlere güçlü bir motivasyon sağlıyor. Bu sebeple ekip olarak çok çalışıyor, iyi kitaplarla siz değerli arkadaşlarımızın okuma faaliyetini bir zevke dönüştürmeyi umut ediyoruz.

Bizlere sunacağınız her öneriyi heyecanla bekliyor, sizlere kocaman sarılıyoruz.

Kitap Koala Ailesi

Ne güzel değil mi? Vakit kaybetmeden daha yakından tanımak ve kitabevine uğramak en iyisi…

1. Kitap

Gelelim haftanın ilk kitabına. Kitap Koala’dan KÜÇÜK SİYAH DÜĞME. Yazarı Masoud Malekyari, illüstratör Sebastiao Peixoto, çevirmen Selinay Ünlüdoğan Şahin.

Siyah plastik bir düğmenin “Ben özel miyim?” sorusuyla başlayan yolculuğu sürpriz bir sonla biter. Düğmenin olup olabileceği en değerli görev artık kendisinindir. Tüm siyah plastik düğmelerin özgürlük savaşçısı düğmeye selam olsun.

Gülümseten, sıcacık bir uyku öncesi dünyayı gezmek isteyen ama kaderinde yazılı olanı yaşayan KÜÇÜK SİYAH DÜĞME’nin hikayesi kaçmaz.

2. Kitap

Bakalım ikinci kitabımız nerden geliyor. Mikado Çocuk Yayınları’ndan ORHAN PAMUK KİMDİR? Yazarı Nevzat Basım, resimleyen Utkan Görgüç. Kim Kimdir Serisi’nin bu güzel kitabı çok ilgi çekiyor. Şimdilerde yetişkinlerin elinden düşüremediği Orhan Pamuk’u daha yakından tanımak isteyenler için büyük bir fırsat.

Nobel ödülünü alan ilk Türk yazar.

İstanbul manzaralarını sokak sokak resmeden bir ressam.

Babasıyla birlikte olduğunda dünyanın mutlu olmak için gelinen bir yer olduğuna inanan hayalci çocuk.

Mühendislik okumaya başlayıp sonra gazetecilik bitiren bir üniversite öğrencisi.

Romanları ve tüm yazdıkları hem ülkemizde hem de dünyada çok satan bir yazar.

Orhan Pamuk’un ilham verici resimli yaşamöyküsünü, tüm ilginç ayrıntılarını merak edenler için harika bir öneri.

3. Kitap

Sıra geldi üçüncü güzel kitabımıza. Dinozor Çocuk Yayınları’ndan TARİH ÖNCESİ DÖNEMDE İNSANLAR NASIL YAŞIYORDU?. Yazan Jean Marc Rıo, resimleyen Benjamin Lefort, çeviren Alper Bakım.

İnsanlar maymundan mı gelmiştir?

Eski insanlar mağaralarda mı yaşıyordu?

Neden mağaraların duvarlarına resim çiziyorlardı?

Nasıl besleniyorlardı?

Yolculuk ediyorlar mıydı?

Tarihteki ilk insanlarla tanışmak için yolculuk vakti olduğunu düşünen arkadaşlarım için harika bir kitap öneriyorum.

Ayrıca 10 Soru ve 10 etkinlik için kolları sıvayalım, hemen harekete geçelim. Eee daha fazla ipucu vermeden hemen sor, keşfet, dene veee başlaaa bakalım.

4. Kitap

Vakit kaybetmeden hazır hızımızı almışken bakalım dördüncü sırada kim ya da kimler var? Eksik Parça Çocuk Yayınları’ndan KALBİM. Yazarı Corinna Luyken, illüstratör Corinna Luyken.

“Ufak şeyler büyüyebilir ve kırıklar onarılabilir. Kapanmış bir kalp yeniden açılabilir.”

Ödüllü yazar ve illüstratör Corinna Luyken’den şiir gibi bir metin ve olağanüstü çizimler. Sevginin ve kendini koşulsuz kabul etmenin yolunu merak eden herkese önemli bir tavsiye niteliğinde sunduğum bu kitabı çok sevdim. Paylaşmak istedim arkadaşlar.

5. Kitap

Beşinci güzel kitabımız bir şiir kitabı. Cumhuriyet Kitapları Çocuk dizgisinden SERÇE KONAĞI (Okul Çocukları İçin Özel Hafta Şiirleri). Yazarı Işık Kansu Resimler Murat Sayın.

Serçe Konağı; okullarda kutlanan ya da anılan özel günler ve haftaların, öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi, algılanabilmesi, özümsenebilmesi için yazılmış çocuk şiirlerinden oluşan harika bir kitapla karşı karşıyayız.

Ayrıca kitap aynı zamanda, öğretmenler için, derslerin işlenmesi sırasında kullanabilecekleri yardımcı kaynak niteliği de taşımaktadır.

Dizelerden fidan diktim,

çocuklar serçeler gibi konsun diye… başlıyor.

6. Kitap

Geldik altıncı güzel eserimize. Mavibulut Yayınları’ndan ÇOK ALEMSİNİZ! TİMSAHLAR. Hazırlayanlar Alain M.Bergeron, Michel Quintin ve Sampar Resimler Sampar.

7 kitaptan oluşan bu güzel dizinin TİMSAHLAR Kitabı 650 binden fazla satan ödüllü bir dizi. Resimli kitap seven tüm arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

%100 Bilimsel %200 Komik bir dizi bu!

Timsahların boyları hayatları boyunca uzamaya devam eder.

Deniz Timsahlarının boy uzunlukları 8 metreye kadar uzayabilir.

Timsahların dişleri hayat boyunca yenilenir.

Timsahlar suyun altında 1 saat nefes almadan durabilirler.

Daha bir dolu bilgi için lütfen bu diziye bi göz atın derim. Benden tavsiyesi.

7. Kitap

Veee haftannın son kitabı, Yapı Kredi Yayınları’ndan KALEMLER. Yazarı Yaşar Kemal, resimleyen Sedat Girgin.

Türk edebiyatının büyük ustası Yaşar Kemal’in yazdığı KALEMLER dokunaklı ve sarsıcı bir öykü.

“Kırmızısı, beyazı, karası, mavisi, turuncusu… Bir araya getirince kalemlerini, bir renk harmanı oluyordu. Gerçekten bir kalem harmanına benziyordu, ışıklı… Kalemleri okula getirecek, getirecekti ama, ya sorarlarsa bu kalemleri nereden aldın diye. Ne diyecekti, ne diyebilirdi? O kadar çocuğun arasında Çöpçübaşı babam çöplerin arasından topladı bu kadar kalemi diyemezdi ki… Ölse de, kesseler de, kanını iyice akıtsalar da diyemezdi ki… Nasıl derdi… Ama mutlaka getirmeli, arkadaşlarına kalemlerini göstermeliydi.”

Bu güzel ve dokunaklı eser bu haftanın son tavsiyesidir.

Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Kutlu ve Mutlu Olsun… 


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir