Arkadaşlar selamlar…
Kitaplarla aramızdaki ilişki her geçen gün daha da keyifli hale geliyor. Okuyoruz, okuduklarımızın üstüne sohbetler ediyoruz, sevdiğimiz eserleri dostlarımıza tavsiye ediyoruz.
Kısa özetlerle ve tanıtımlarla sizlere kitapları anlatmak inanın çok keyifli oluyor.
Arkadaşlar kitaplarımızın değerini bilelim. Tabletlerimizin pili bitebilir ama kitaplarımızın enerjisi hiç bitmez.

Gelelim bu haftanın güzel kitaplarına, ilk sıramızda Bilgi Çocuk Yayınevi’nden FİLOZOF MEŞE. Yazarı Anooshirvan Miandji, çizimler Candan İşcan.
Herkes üzerine düşeni yapmazsa ne olur? Yükümüzü başkasına taşıttırmak istesek ne olur? Toplu halde tembellik iyi midir? Rahata düşkünlüğün bedeli nedir? Uzun zaman önce yapılmış hatalar düzeltilebilir mi? Bir hatayı kabul etmemek ikinci hata mıdır? Doğruyu yanlıştan ayıran nedir?
Neden bazıları doğrulara inanmak istemez? Neden bazıları sorunları çözmek yerine onlarla yaşamayı ve acı çekmeyi sever? Acı çekmek kader mi? Düşünmek çok zor bir iş mi? Dedikodu bir düşünme şekli mi? Kendisini eleştirmeyen toplumu ne bekler?
Tek başına kalmak yanılmak mı demektir? Vazgeçmeyenler için bir olasılık daha var mıdır?
Bu sorulardan bazılarını merak ediyorsanız Filozof Meşe’yi okumanız gerekebilir. Pişman olmayacaksınız.

İkinci sırada, Kitap Koala’dan YETİŞKİNLER ÇÖZÜMDEN NE ANLAR? Yazarı Payam Ebrahimi, illüstratörü Roser Matas Nadal, Türkçemize çeviren Selinay Ünlüdoğan Şahin.
Okullar, iyi ve nazik çocukların birbirleri ve öğretmenleriyle huzur içinde olduğu harika yerlerdir. Öğretmen ve ebeveynler bu huzurlu arkadaşlık ortamını çok severler ve onu korumak için ne gerekiyorsa yaparlar.
NE GEREKİYORSA!
Okuldaki en önemli şey arkadaşlıktır. Ne olursa olsun iyi arkadaşlar, her zaman birbirine kenetlenmelidir.
HER ZAMAN!
Yapmanız gereken yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle kitabın sayfaları arasında gezinmek.
HEMEN ŞİMDİ!

Geldik üçüncü güzel kitabımıza, Kolektif Kitap Çocuk Yayınları’ndan DOĞU’DAN BİN BİR MASAL. Derleyen Luıgı Dal Cin, Türkçemize çeviren Leyla Tonguç Basmacı.
Doğu diyarında bin bir masal vardır ve hepsi de genç bir kızın, Şehrazad’ın kalbi ve hayal gücü sayesinde yaşamaya devam eder. Bunlar Şehrazad’ın Şah Şehriyar’a bin bir gece boyunca anlattığı ve zamanı, şiddeti, ölümü durdurmayı başaran masallardır.
Ama bu kitaptaki masallar sadece kelimelerden oluşmuyor. Her masal “Hayal Gücünün Resimleri” başlıklı Uluslararası Çocuk İllüstrasyonları Sergisi ile işbirliği içinde farklı bir çizer tarafından yorumlanıp Doğu’nun fantastik hayal gücüyle dolup taşan değerli hazine sandığına çizerleriyle sanatlarını kazandırmış eserlerdir.
Şehrazad’ın bin bir masalından seçilmiş, çocukların hayal diyarına yakın masallar onları aydınlatmaya ve rüyalarını süslemeye devam edecek. Bu kitabı çok seveceksiniz benden tavsiyesi…

Sırada, Martı Çocuk Yayınları’ndan BİR SAKIZ DÜNYA’YI DOLAŞABİLİR Mİ? kitabı var. Yazarı Utku Haser, resimleyen Ece Kızılırmak.
Sakız çiğnemeyi seven arkadaşlar!
Sakızla dünya seyahatine çıkmaya hazır mısınız? Sakızları seven bir yazarın sakızlarla macerası onu bu güzel kitabı yazmaya yönlendirmiş iyi ki de yönlendirmiş çünkü ortaya son zamanlarda okuduğum en güzel kitaplardan biri çıkmış.
Arkadaşlarımın keyifle öğrenmelerini destekleyen bu güzel hikayeyi eminim çok seveceksiniz.

İşte beşinci kitabımız, İthaki Çocuk Yayınları’ndan DÜNYANIN EN KÜÇÜK PİLOTLARI. Yazarı Nihan Temiz, resimleyen Elif Balta Parks.
Pilot olmak isteyen Nazlı ve abisi Mert’in oyuncak uçakları, bilgisayar oyunları ya da kumandalı helikopterleri yoktu. Bu yüzden de pilot olamayacaklarını, hatta pilotçuluk bile oynayamayacaklarını düşünüyorlardı! Ta ki dedeleri neşeli bir kahkahayla yanlarına gelene dek…
Dedeleri onlara yanıldıklarını göstermeye hazırdı! “Beş derste pilotçuluk eğitimi” başlıyordu!
Hadi hemen şimdi Nazlı ve Mert’in keyifli maceralarına, pilotçuluk oyunlarına bu güzel hikayeye ortak olalım!

İşte altıncı kitabımıza geldik bile. Kuraldışı Çocuk Yayınları’ndan MAVİ TAVUK. Yazarı Deborah Freedman, Türkçemize çeviren Nil Gün.
Kahramanımız Tavuk sadece yardım etmek istiyor.
Ama diğer hayvanlar, mavi dolu kutuyu deviren tavuğun hiç de yardımsever olduğunu düşünmüyorlar. Tavuk çabaladıkça her şey daha da kötüye gidiyor. Her yer maviye bulandı! Zavallı Tavuk! Mavi boyayı çıkarabilecek mi? Hepsini söylememeliyim çünkü sürprizi kaçar. En iyisi siz hemen okuyun. Çok keyifli bir kitap.

Veee geldik haftanın son güzel kitabına. Koç Üniversitesi Yayınları Çocuk Kitapları Seçkisinden KAYBOLUNCA NEREYE GİDERİZ? Yazan Isabel Minhos Martins, resimleyen Madalena Matoso, Türkçemize çeviren Sevcan Şahin.
Kaybolunca nereye gittiğimiz hakkında herkes farklı bir şey söylüyor. Dünyada her şey zaman içinde ortaya çıkar ve yok olur. Fakat bir taş, kuma dönüştüğünde gerçekten yok olur mu? Ya da ortadan yok olan çoraplar gerçekten kaybolur mu? Ve en önemlisi, insanlar gerçekten yok olurlar mı?
Kaybolunca nereye gideriz?
Bu güzel kitap soruyu cevaplamamıza yardımcı olacak harika bir hikayeden ibaret! Benden tavsiyesi…
Yine geldik haftanın sonuna sağlıcakla kalın kitapsız kalmayın…
İlk yorum yapan siz olun