İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yaşasın Çocuklar ve Okudukları Kitaplar -10-


Arkadaşlar selamlarrr…

Bu haftanın size özel nostaljik bir sürprizi var! Geçtiğimiz haftaiçi bir arkadaşım bana mektup yazdı ve ben buna çok mutlu oldum. Mektubunda, tanıttığımız kitapların biraz fazla olmasından yakınmış. Haklı! Zaman zaman ben de onun gibi düşünüyordum. Ama şu var ki, o kadar çok güzel kitabımız var ki onları tanıtmaya yetişemeyeceğim diye korkuyorum. Şöyle bir fikir geldi aklıma; acaba ilginizi çekenleri mi okusanız? Ne dersiniz? Ben yine topluca (her güne bir tane) tanıtayım, siz ilginizi çekenleri okuyun!

Galiba anlaştık 🙂

Gelelim haftanın biricik, güzel kitaplarına.

1. Kitap

Bakalım ilk kitabımız nereden geliyor? Kitap Koala’dan EKOLOJİK ÇOCUK (Kendine Yetebilmenin El Kitabı). Fark yaratmak isteyen çocuklara yönelik STEAM Projeleri. Yazar Alan & Gıll Brıdgewater.

Ekolojik Çocuk; yaratıcılığı , çevre duyarlılığıyla akıllıca bir araya getirerek 7 – 14 yaş arasındaki çocukları mobil cihazlarını bir tarafa bırakıp kendi kendilerine bir şeyler yapmak için cesaretlendiren bir kılavuz kitap.

Ekolojik Çocuk, geniş bir yelpazede hayali yakalamak ve bizi çevreleyen dünyaya olumlu bir katkı yapmanın yollarını sunuyor.

Heyecan verici yirmi sekiz projeyle birleşik STEAM öğrenmeyi farklı disiplinlerle destekliyor.

Kendi kendine yetebilen ekolojik çocuklar hadi bakalım görev başına!

Dünya güzel bir yer ve uğruna savaşmaya değer.

Dünyayı iyileştirmeye nasıl yardım edebiliriz diye soruyorsanız bu güzel kitap ile başlayabilirsiniz…

2. Kitap

Gelelim ikinci güzel kitabımıza, Bilgi Çocuk Kitaplığı’ndan ANNEANNEM SÜSLENİYOR (Anneannemin akıl almaz maceraları!). Yazarı Muzaffer İzgü. Kapak Tasarım ve Resimler Murat Sayın.

Oldum olası Muzafffer İzgü ve yazdıklarını çok severim, hep merak ederim. Anneannem serisi bir başka güzel! Kimi zaman kendimi kahkalar atarken yakalıyorum. Satırları herkesin yüzünde güller açtıran bir yazar Muzaffer İzgü.

Sevimli anneanne Hikmet Teyze tiyatroya merak sarıyor (Benim Gibi) hırsız kovalama teknikleri geliştiriyor ve torunu Metin’in hastalığını ilginç yöntemlerle iyileştiriyor. Tabii ki torun Metin, tüm bunlar olup biterken çok eğleniyor ve “İyi ki çılgın bir anneannem var.” diyor.

Arkadaşlar, Metin’in ve çılgın anneanne Hikmet Teyzenin eğlenceli dünyasına katılmak istiyorsanız şimdiden keyifli okumalar dilerim.

Ayrıca alışkanlık yapar mutlaka tavsiye ederim.

Muzaffer İzgü okumayan kalmasın sevgili dostlarım…

3. Kitap

Bakalım üçüncü kitabımız kimden? Eksik Parça Çocuk Yayınları’ndan SAİT FAİK’İN ADASI (Çocuklar İçin Edebiyat Serisi). Yazarı Erdoğan Oğultekin. Çizimler yine  Erdoğan Oğultekin. (Aramızda kalsın! Hem yazıp hem çizenlere çok özeniyorum)

Edebiyatımızın şair ve yazarlarının hayatlarını resimli hikayelerle keşfetmek istiyorsanız Erdoğan Oğultekin’in kitaplarını mutlaka öneririm.

Sait Faik hayranı olan ben ilk kitabına bayıldım.

“Sevmek, bir insanı sevmekle başlar. Bu kitapta her şey bir insanı tanımakla geçiyor.”

Bize usta yazar Sait Faik’i adım adım tanıtan bu güzel kitabı tüm dostlarıma gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Çok şey öğreneceksiniz ve Erdoğan Oğultekin’e teşekkür edeceksiniz.

4. Kitap

Geldik dördüncü kıymetli kitabımıza, hep kitap’tan DOMBİLİ KARANLIKLTA KALIYOR. Yazarı ve Çizeri Judith Kerr.

Bu Dombili ve maceralarına bayılıyorum. Her biri son derece keyifli ve zevkli.

Karanlıkta olmadık düşüncelere dalan Dombili başkalarını merak ediyor ve hayal gücü onu yeni yepyeni maceralara sürüklüyor.

Ne gibi maceralar mı? Eee onu söylemeyeyim ki sizler hemen Dombili okumaya başlayın.

Çok seveceğinizi düşündüğüm Dombili’nin kısa zamanda fanatiği olacaksınız! Benden söylemesi…

5. Kitap

Beşinci sıradaki kitabımız, Okuyan Koala Yayınları’ndan UYUMAK İSTEYEN TAVŞAN. Yazar Carl – Johan Forssen Ehrlın. İllüstrasyonlar Irına Maunuen. İngilizceden çeviren Selim Yeniçeri.

Yazarımız kitaba başlarken “Okura Talimatlar” sunumu ile sesleniyor. Okura bir takım önermelerde bulunuyor. Ve kitap için “Bu kitap özellikle yapılandırılmış cümlelerden ve özel seçilmiş kelimelerden oluşuyor.” diyor. Sıradışı gibi görünüyor ve psikolojik bir amaca hizmet ettiğini söylüyor. Meraklanıyorum. Sonunda sağlınıza ve uykunuza dikkat edin diyor.

Roger Tavşan ile uykuya giden maceraları merak ediyorsanız hemen sayfalar arasında gezinmeye ne dersiniz?    

6. Kitap

Geldik altıncı sıradaki güzel eserimize, İlk Satır Yayınevi’nden BABAM KİTAP YAZIYOR. Yazarı Tomas Dirgela. Çizeri  Inga Dagile. Türkçeye çeviren Özlem Tutar.

Junior adında bir çocuğun babası yazar, hemde çocuk kitapları yazarı. Bazen bir çocuk babasının kitaplarına ilham kaynağı olabiliyor.

Eğlenceli ve detaylı çizimleri, hayal gücüyle örülmüş, gülümseten öyküsüyle beğeneceğinizi düşündüğüm bu güzel kitabı çok seveceksiniz.

7. Kitap

Haftanın son kitabı bakalım kimden? Metis Yayınları’ndan küçük filozoflar serisi HANNAH ARENDT’İN KÜÇÜK TİYATROSU. Yazarı Marion Muller – Colard Resimleyen. Clemence Pollet. Çeviren Nesrin Demiryontan.

Filozof olmadan önce onlar da çocuktu. Cevaplarını merak ettikleri belki yüzlerce soruları vardı. Onların hikayeleriyle, biz de kendi merak ettiğimiz yüzlerce sorularımızın peşine düşebiliriz.

Kitabımızın kahramanı Hannah, küçük tiyatrosunda da sahneye çıkmak düşünmek, düşünmekse eylemde bulunmak diyor. Hatta masa başında çalışan adamların tek bir fikirlerinin olduğunu söylüyor.

Başlangıcından zihnin yaşamına son noktayı koyana kadar sırasıyla Hannah ile olmak pek sürükleyici ve bir o kadar keyifli.

Bu seri ve bu güzel kitap okumak için seni bekliyor. Düşünen dostlarım için keyifle önereceğim bu kitabı çok seveceksiniz…

Bu haftadan bu kadar, yaşasın okuduğumuz kitaplar…

İyi ki varlar…


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir