İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tudem Kitapları Dünya Çocuklarıyla Buluşuyor!



Süregelen pandemi koşulları nedeniyle kitap fuarı organizasyonlarında çeşitli aksamalar ya da iptaller yaşansa da yayıncılık sektörü, çevrimiçi toplantı uygulamaları sayesinde değişen koşullara hızla uyum sağlamayı başardı. Uluslararası iş trafiğinin bu denli sınırlandığı bir dönemde yüz yüze görüşme imkânı olmadan sadece bilgisayar ekranları aracılığıyla telif görüşmesi yapmak ve bunun meyvelerini almak yayıncıların geleceğe dair umutlarını tazeliyor.

Tudem Yayın Grubu’nun The Black Cat Agency işbirliğiyle yürüttüğü yurtdışı telif çalışmaları bu dönemde büyük hareketlilik kazandı. Tudem yazarlarının eserleri, değişik dillere çevrilerek farklı ülkelerde yayımlandı.

Tudem, kitaplarının dünya çocuklarıyla buluşmasına aracılık eden  Rights Guide‘ını da yeniledi. İncelemek için lütfen tıklayın.

Kolombiyalı çocuklar Nasreddin Hoca ile düşünmeyi öğrenecek!

Dünyaca ünlü Fransız filozof  Oscar Brenifier‘nin, felsefe öğretmeni  Isabelle Millon‘la birlikte kaleme aldığı  Nasreddin Hoca ile Düşünmeyi Öğrenmek  adlı kitap geçtiğimiz ay Kolombiya’nın önde gelen yayınevlerinden  Panamericana Editorial  tarafından,  Aprende A Pensar Con Nasreddin  adıyla İspanyolca olarak basıldı.

Ödüllü illüstratör Serap Deliorman‘ın resimleriyle görsel bir zenginlik de sunan eser, halk kültürümüzün önemli kahramanlarından Nasreddin Hoca’yı özgün bir yaklaşımla ele alıyor.

Mızmız Mırnav’ın serüvenleri artık Çince de okunabilecek! 

Edebiyatımızın yaşayan çınarlarından Ayla Çınaroğlu‘nun yazıp ünlü ressam Mustafa Delioğlu‘nun resimlediği 7 kitaplık ”Mızmız Mırnav” serisi  China Population Publishing House  tarafından Çince olarak basıldı!
 
Okul öncesi çağındaki çocukların sıklıkla karşılaştıkları problemleri ve onların üstesinden gelme biçimlerini merkezine alan seri; paylaşım, oyun, arkadaşlık ve kararsızlık gibi temalara yoğunlaşıyor.
 
Özenli sayfa tasarımı ve ciltli kapaklarıyla dikkat çeken Çince baskılar ilgiyle karşılanacağa benziyor.

Kırmızı Ayakkabı çok yakında Ürdünlü çocukların düşlerine de konacak!

Geçtiğimiz aylarda hareketli kitap hakları Danimarka merkezli PIBOCO‘ya satılan Kırmızı Ayakkabı  şimdi de Ürdün’de yayımlanacak.  Çiğdem Gündeş  ile  Mavisu Demirağ‘ın ortak imzasını taşıyan Kırmızı Ayakkabı‘nın dünya genelindeki Arapça yayın hakları, Ürdünlü  ABC Publishers  tarafından satın alındı.

Dağ tepe dolaşıp sevimli bir çocuğun ayaklarına konan ”oyuncu” bir ayakkabının izini süren kitap, kıpır kıpır anlatımının satır aralarında hayatın özü üzerine düşündürüyor; minik okurlarını hayal kurmaya ve hayallerine sahip çıkmaya çağırıyor…

Prenses Olmak İstemeyen Prenses yakında İngilizcede!

Yıldıray Karakiya  ve  Gökçe Yavaş Önal  ikilisinin toplumsal cinsiyet rolleri üzerine kaleme aldıkları sevimli masalları Prenses Olmak İstemeyen Prenses, Sırbistan’dan sonra şimdi de Amerika’da yayımlanmaya hazırlanıyor.

Kitabın dünya genelindeki İngilizce yayın hakları, evrensel kültür çeşitliliğini ve zenginliğini ön plana çıkaran yayınlarıyla tanınan  The Ishmael Tree Publishing  tarafından satın alındı.

Prenses Olmak İstemeyen Prenses, hayatın kendisine biçtiği prenseslik rolünü reddedip futbolcu olmak için hayallerinin peşinde top koşturan Prenses Fıldırfış’ın eğlenceli hikâyesini konu ediniyor.

Kuş Olsam Evime Uçsam Kore yolcusu!

Güzin Öztürk‘ün, ülkesindeki iç savaş nedeniyle evsiz, yurtsuz kalan küçük Beşir’in hayallerini, umutlarını yazıya döktüğü ödüllü romanı  Kuş Olsam Evime Uçsam  Koreli okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. 

Bir daha dönmemek üzere yerinden, yurdundan, toprağından kopmanın ne denli büyük acılara sebep olabileceğini gözler önüne seren bu dokunaklı kitap,  Hanulim Kids Publishing  tarafından Korece yayımlanacak.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir