İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Thomas ve Arkadaşları – En Büyük Macera Kulübü ve Sodor Kupası Yarışı


İnceleyen: Bahar Çetiner

Dünyanın her yerinden çocukların en sevdiği çizgi film karakterlerinden biri olan Tren Thomas ve Arkadaşları serisinin iki yeni kitabı, Eksik Parça Çocuk etiketiyle yayımlandı. Thomas ve Arkadaşları’nı bu yeni kitaplarda yepyeni ve heyecan verici maceralar bekliyor.

Thomas ve Arkadaşları serisi, dostluk, yardımseverlik ve cesaret konularında çocuklara eğlenceli bir okuma deneyimi sunuyor. Bu iki yeni kitap, ebeveynlerin gönül rahatlığıyla çocuklarına okuyabileceği, çocukların da hem eğlenip hem de öğrenebileceği hikâyeler içeriyor.

En Büyük Macera Kulübü’nde Gordon, Percy ve Thomas eski bir su kulesini devirirken molozların arasında Kristal Mağara’ya giden yolun haritasını bulurlar. Burası Kristal Lokomotif’in olduğu yerdir. Bir macera kulübü kurup hep beraber yola çıkarlar. Ama en küçükleri Sandy çok istemesine rağmen onu bu kulübe almazlar. Korkunç ve karanlık mağarada acaba başlarına neler gelecek? Sandy nereye kayboldu? Acaba mağarada hayalet mi var? Thomas ve Büyük Macera Kulübü’ndeki arkadaşları Kristal Mağara’daki Kristal Lokomotif’i bulabilecekler mi? Hepsinin yanıtı bu kitapta gizli.

Sodor Kupası Yarışı’nda ise, dünyanın her yerinden gelen lokomotiflerin katıldığı yarışta, süper hızlı Kana Sodor Kupası’nı kazanacağını düşünür. Ama takım arkadaşı Kenji yaralanınca, Kana Thomas’la eşleşmek zorunda kalır. Lokomotifler Cannonball Virajı’nda çekişmeli bir yarışa başlarlar. Thomas ve Kana, Rijj ve Jiff, Farona ve Frederico takım olmuşlardır. Ancak yarışı kazanmak hiç de kolay olmayacaktır, raylar engellerle doludur. Acaba takım çalışması ile güçlüklerin üstesinden gelebilecekler mi?

Macera ve heyecan dolu hikâyeleriyle Thomas ve Arkadaşları’nın bu iki yeni kitabı, renkli, büyük ve eğlenceli çizimleriyle çocuklarda okuma isteği ve merak uyandırıyor. Thomas ve Arkadaşları, dostluk ve kararlılık sayesinde bazı korkuların aşılabileceğini, zorbalığın ne kadar kötü olduğunu ve zorbaların hiçbir zaman kazanamayacaklarını, dostların daima birbirlerini teşvik etmelerinin ve birbirlerine karşı nazik davranmalarının ne kadar önemli olduğunu, sabır ve çalışmayla zorlukların üstesinden her zaman gelinebileceğini anlatıyorlar. Gerçek hayatta da bazen çocuklar çeşitli zorluklarla ve rekabetle mücadele etmek zorunda kalırlar, zorba arkadaşları ve akranları olabilir. Thomas ve Arkadaşları’nın verdiği olumlu mesajlar, çocuklara gerçek hayatta yol gösterici nitelikte bir rehber. Sorunları birlikte çözme, birlikte hareket etme, kendinden küçüklere de saygı gösterme, kimseyi dışlamama dersleri veriyor.

Thomas ve Arkadaşları 3-7 yaşındaki akıllı bıdıkların keyifle okuyabileceği ve kendi yaşlarına uygun dersler çıkarabilecekleri muhteşem bir okuma deneyimi sunuyor. Anne ve babalar da gönül rahatlığıyla Thomas ve Arkadaşları’nı çocuklarıyla tanıştırabilir; çocuklarının nitelikli bir içerikle buluşmalarını sağlayabilir. Tüm lokomotifler ileri!


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir