İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Petronella Elmapüresi 1 / Büyülendi ve Dondu Kaldı


Petronella Elmapüresi dizisinin ilk kitabı “Petronella Elmapüresi – Büyülendi ve Dondu Kaldı” The Çocuk Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Ödüllü yazar Sabine Städing’in kaleme aldığı ve ödüllü çizer SaBine Büchner’in siyah beyaz çizimleriye katkı sağladığı “Petronella Elmapüresi – Büyülendi ve Dondu Kaldı” minik okurlarıyla buluştu.

Kitabın konusu;

Komşusu değirmen evine yeni bir ailenin taşınacağını öğrenen Petronella huzurunun bozulacağını düşünerek üzülür ve evin yeni sakinlerini kaçırmak için her yolu denemeye karar verir. Bir gün, beklemediği anda Pastakreması ailesinin sevimli ikizleriyle tanışır ve maceraları başlar.

The Çocuk Yayınları etiketiyle çıkan kitap 8 yaş ve üstü okurlara yardımlaşmanın ve doğa sevgisinin önemini sımsıcak bir dille anlatarak Petronella’nın benzersiz ve sürükleyici maceralarıyla da keyifli bir heyecan yaşatacak.

Başarılı ve ödüllü çizer SaBine Büchner’in çizimleriyle Lovely Books Leserpreis ve Leipziger Lesekompass ödüllerine sahip yazar Sabine Städing, yedi kitaplık Petronella Elmapüresi serisinin ilk kitabıyla çocuklara “Merhaba,” diyerek onları dostluğun sımsıcak hikâyesiyle buluşturuyor.

Yazar Hakkında:

Sabine Städing, 1965’te Hamburg’da doğdu ve çocukken hikâyeler uydurmayı severdi. Cadı Magnolia hakkındaki üç kitabından sonra küçük cadı Petronella Elmapüresi’nin arkadaşlarıyla maceralarını yazdı.

Çizer Hakkında:

Sabine Büchner, 1964 yılında Wuppertal’da doğdu. Wuppertal’da iletişim tasarımı ve Babelsberg Film ve Televizyon Üniversitesi’nde animasyon eğitimi almadan önce bir çocuk evinde sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştı. Çok sayıda kitap resimledi ve ayrıca kendi resimli kitaplarını yayımladı. Çalışmaları çeşitli ödüller aldı.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir