İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oyuncak sektörü İstanbul Uluslararası Oyuncak Fuarı’nda ihracat atağı yapıyor


İstanbul Uluslararası Oyuncak Fuarı’nın dördüncüsü kapılarını dün açtı. Oyuncak sektörünün Avrasya’daki en büyük ve en kapsamlı uluslararası buluşması olan fuar 20 Mart’a kadar sürecek. Yeni trendlerin nabzını da tutan fuar, 18 ülkeden 252 marka ile profesyonel ziyaretçileri buluşturuyor. 

Tüyap tarafından Oyuncakçılar Derneği (OYDER) iş birliğinde düzenlenen dördüncü İstanbul Uluslararası Oyuncak Fuarı 18 ülkeden 251 marka, 172 firma ve firma temsilciliği ile kapılarını ziyaretçilere açtı. 20 Mart’a kadar açık olan fuara dünyanın dört bir yanından ziyaretçi bekleniyor. Fuar, oyuncak sektörünün devleri ile yerli üreticilerin buluşma adresi konumuyla sektörün üretim gücünün ve ihracatının üst seviyelere taşınmasında kilit bir rol üstleniyor. 

 “Türk oyuncak üreticilerinin çabalarına ivme katıyoruz”

İstanbul Oyuncak Fuarı’nın ilk gününde beklediklerinin üstünde bir ilgi ile karşılaştıklarını dile getiren Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü şunları söyledi: “İstanbul Oyuncak Fuarı, her yıl yaptığı çalışmalarla ziyaretçi ağlarını genişletip ülke çeşitliliğini artırarak bölgenin vazgeçilmez fuarı olmak için kendisiyle yarışıyor. Bu yıl da beklediğimizin üzerinde bir ilgi ile açılışımızı yaptık, dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini ağırlamaya başladık. Bu fuar ile, markalaşma yolunda ilerleyen, marka bilinirliğini artırmak isteyen ve yeni hedef pazarlara ulaşarak küresel adımlarını hızlandırmaya hazırlanan Türk oyuncak üreticilerinin çabalarına ivme katıyor, küresel ticareti şekillendiriyoruz. Fuarımız oldukça önemli iş bağlantılarına sahne olacak, an itibariyle yabancı ziyaretçilerimiz fuara yoğun ilgi gösteriyor. Bunun yanı sıra 0-3 yaş bebek araç ve gereçlerine yönelik sergilenen ürünler de fuarımızın dikkat çeken yönlerinden, ilerleyen yıllarda bu konunun fuarımızda daha geniş kapsamda yer almasını hedefliyoruz. 

“Oyuncak sektörünü fuarımızla ileriye taşıyoruz”

Fuarla beraber oyuncak sektörünü her geçen yıl ileriye taşıdıklarını belirten OYDER Başkanı Esin Yürür, “Tüyap’la yaptığımız iş birliği ile düzenlediğimiz İstanbul Uluslararası Oyuncak Fuarı, sektörün ihracatına çok olumlu katkılar sağlıyor. İstanbul Oyuncak Fuarı bu yıl %58 büyüme göstererek iki salonda 251 markanın katılımı ile ziyaretçi ile buluştu, bu çok güzel bir gelişme. Fuarımıza çok sayıda yabancı katılımcı var, bu bizim için kıymetli. Dünyanın şu anda içinde bulunduğu koşullarda Uzakdoğu’dan ürün getirmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Nakliye problemleri nedeniyle Türkiye şu anda jeopolitik konumu sebebiyle önemli bir merkez. Biz oyuncakçılar için de önemli olan üretim potansiyelimizi açığa çıkararak global olarak Türkiye’yi oyuncak sektörünün merkezi yapmak. Sektöre inanıyoruz. Bu vesileyle hepinize hayırlı fuarlar diliyorum” dedi.

Fuara yabancı ziyaretçi akını 

İstanbul Uluslararası Oyuncak Fuarı ilk gününde yabancı iş insanlarının akınına uğradı. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere Balkanlar, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya’dan gelen ziyaretçilerin de aralarında bulunduğu 38 ülkeden 3 binin üzerinde ziyaretçi kaydı alındı. Son dönemde adeta ihracat atağına geçen oyuncak sektörünün fuar aracılığıyla çok ciddi iş bağlantıları sağlayacağı öngörülüyor. 

Oyuncakta son trendler

Tam adıyla 4. Uluslararası Oyuncak, Oyun ve Bebek Fuarı’nda, bebek oyuncaklarından araç gereçlere, elektronikten teknik ve model oyuncaklara, festival ve parti malzemeleri, okul araç gereçlerinden zekâ geliştirici oyuncaklara, ahşap ve natürel malzemelerden üretilen oyuncaklara ve lisanslı ürünlere kadar çok sayıda kategoride binlerce seçenek bulunuyor. Ayrıca 0-3 yaş bebek araç ve gereçlerine yönelik çarpıcı ürünler de fuarda yerini aldı. İleri teknolojiler ile geliştirilen yeni oyuncak modelleri ise sektörün inovasyondaki gücünü ortaya koyuyor.

Fuarda %58, yabancı ziyaretçide %300 büyüme

Geçtiğimiz yıl 3500’e yakın kişiyi ağırlayan fuar için bu yıl ülke çeşitliliğini ve ziyaretçi sayılarını artırmak üzere yoğun tanıtım faaliyetleri yürütüldü. Tüyap’ın yurt dışında 4 ülkede bulunan uluslararası ofisleri aracılığıyla planlı alım heyetleri oluşturuldu. Önemli sektörel dergilerde ilan ve haber yayınları yapıldı, LinkedIn gibi sosyal mecralarda ve önemli bloglarda etkili bir dijital pazarlama stratejisi yürütüldü, 10 farklı dilde “kişiye özel gönderimler” yapıldı. Bu çalışmaların sonucunda alınan online kayıt sayısı 7000’in üzerine çıkarak 2 kat artışla ciddi bir sonuç elde edildi. Fuar %58 oranında büyüyerek sektörün gücünü bir kez daha kanıtladı. 

Fuar 20 Mart’ta bitiyor, ticaret 365 gün sürecek

Tüyap’ın networking uygulaması MyTüyap sayesinde ticaret fuarla sınırlı kalmayacak. Video toplantı altyapısına sahip akıllı B2B eşleştirme sistemi ile İstanbul Oyuncak Fuarı’na katılan firmalar, yıl boyu tüm dünyadan alıcılarla buluşabilecek, ticaretlerini kesintisiz sürdürebilecek. Ayrıca, Tüyap geliştirdiği Business Connect Programı aracılığıyla oyuncak sektörü fuar öncesinde olduğu gibi fuar sonrasında da bir araya gelebilecek.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir