İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Öykülerle uzay yolculuğu için son 1 ay!


Türkiye’nin dört bir yanından 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin her yıl yoğun ilgi gösterdiği Zeynep Cemali Öykü Yarışması‘nın 2022 yılı başvuruları için son 1 ay! Edebiyatımıza yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan yarışmanın 2022 teması UZAY.
 
Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen ve 12 yıldır Türkiye’nin genç öykü hafızası haline gelen yarışmaya son başvuru tarihi 23 Mayıs 2022. Zeynep Cemali Öykü Yarışması, ilkgençliğe adım atan genç öykücüleri yazmaya davet ediyor, onların yazı serüvenine eşlik ediyor.
 
Her yıl olduğu gibi edebiyatımızın tanınmış isimlerinden oluşan seçici kurulda bu yıl Burcu Aktaş, Murat Özyaşar, Ömer Açık, Sibel K. Türker ve Dr. Müren Beykan yer alıyor. 2022 öykülerine kılavuzluk edecek cümle, Zeynep Cemali’nin Güzelce’de Bir Kaçak, Memo kitabından: “Gökyüzünde dönüp duran martılara baktı uzun uzun.”
 
Yarışma, usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla her yıl kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işliyor. Bugüne dek binlerce gencin öyküleriyle katıldığı yarışmanın bu yılki ödül töreni 2022 sonbaharında düzenlenecek. Ödüle değer görülen ve dikkati çeken öyküler Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçığı 2022’de yayımlanacak.
 
Yarışma görseli için tıklayınız.
Ayrıntılı bilgi, kitapçıklar ve 2022 Katılım Koşulları için: gunisigikitapligi.com


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir