İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Otizm ve Tüm Farklılıklar Konusunda Farkındalık Yaratacak Bir Çalışma: Kardeşim Otizmli


Pınar Boylu Gogulan ve Demir Vasiliy Gogulan’dan Otizm ve Tüm Farklılıklar Konusunda Farkındalık Yaratacak Bir Çalışma: Kardeşim Otizmli

Yeni Alman tıbbı rehberliğinde ruhumuzda ve bedenimizde meydana gelen hastalıkların nedenleri ve bunları çözümleme yollarına değindiği Lacivert, Mor ve Siyah isimli kitaplarıyla büyük ilgi gören regresyon terapisi uzmanı Pınar Boylu Gogulan, oğlu Demir Vasiliy Gogulan ile birlikte bu kez çocuklara sesleniyor, farklılıkların farkında olmak ve onlara saygı göstermenin bizi eşsiz ve özel kıldığını anlatıyor. 

Oğlu Can Leo’nun atipik otizmi ile birlikte otizm üzerine derin çalışmalar yapan, uluslararası kongrelere katılan Pınar Boylu Gogulan, otizmli çocuklara ve ailelerine “farklılığın” bir noksanlık veya sorun değil, aksine bir “güç” olduğunu anlatmayı hedefliyor. Kardeşi ve kuzeni ile birlikte otizm dünyasını bire bir deneyimleyen Demir Vasiliy Gogulan, Kardeşim Otizmli kitabında Pınar Boylu Gogulan’a eşlik ediyor.  

Pınar Boylu Gogulan ve Demir Vasiliy Gogulan, Kardeşim Otizmli ile ilgili, “Biz, iyiliğin bu dünyayı iyileştireceğine inanıyoruz. Sahilde, parkta, okulda ve her türlü sosyal ortamda Can Leo ve onun gibi otizmli diğer çocuklara sevgiyle, saygıyla, hassasiyetle yaklaşılsın istiyoruz. Biz sadece otizme değil, tüm farklılıklara ses vermek istiyoruz. Severek, değer vererek, anlamaya çalışarak…” yorumunda bulunuyor.

Sayfa Sayısı: 60

İç Baskı: Renkli – Resimli

Kapak Resmi ve Resimleyen: Nur Dombaycı

Satış Fiyatı: 40.00 TL

Dağıtım Tarihi: 24.05.2021

Tür: Çocuk-Öykü

PINAR BOYLU GOGULAN

 Pınar, on üç sene Londra’da finans dünyasında büyüklerle çalışmış ama yaşamın anlamını ve değerini oğulları Demir Vasiliy ve Can Leo ile yeniden keşfetmiştir. Çocuklarıyla ve yüzlerce çocukla birlikte en parlak ve en güzel renklerle hayaller tasarlayan bir annedir. Earth Dünya Regresyon Terapistleri Birliği onaylı bir regresyon uzmanı ve Uluslararası Recall Healing Enstitüsü’nün Türkiye temsilcisidir. Oğlu Can Leo’nun atipik otizmi ile otizm üzerine araştırmalar yapmış, uluslararası kongrelere katılmış, otizmli çocuklara ve ailelerine “farklılığın” bir noksanlık veya sorun değil, aksine bir “güç” olduğunu anlatmayı görev edinmiş bir barışçıl yazardır. 

DEMİR VASİLİY GOGULAN 

Demir Vasiliy, New York’ta doğdu. Rusya, Estonya ve Türkiye kültürlerinin içinde, dünya vatandaşlığını hakkıyla deneyimleyen otizmli Can Leo’nun biricik ağabeyidir. Sekiz yaşındaki kardeşi Can Leo ve on iki yaşındaki kuzeni Niko ile otizm dünyasını bire bir deneyimleyen, otizmin bir hastalık değil bir farklılık olduğunu ve otizmli çocukların doğru eğitimle hayal edilenin ötesini başarabildiklerini gören, Kardeşim Otizmli kitabını ve seriyi tamamlayacak diğer kitapları annesi Pınar Gogulan ile birlikte yazan minik bir yazardır. Aynı zamanda Tink Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nde tasarım ve makers kulübünde, otizmli çocuklara eğitim ve öğretimlerini destekleyecek teknolojik materyalleri üretmeyi hedefleyen bir mucittir.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir