İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Okuma Kültürü Semineri Başlıyor


Okumak, yediden yetmişe hepimizin vazgeçilmezi. Okuyan ve okudukları üzerine yeni sözler söyleyen herkes toplumun  okuma kültürüne az ya da çok katkıda bulunuyor. Bir yıldan uzun süredir mücadele ettiğimiz olağanüstü pandemi koşulları okumanın önemini yeniden ve fazlasıyla hissettirdi bize.

Ancak salt okumak değil, özellikle böyle zor bir dönemde, okuduğunu paylaşarak çoğaltmanın değeri de çok büyük. Bu bilinçle; eğitimciler, ebeveynler ve salgın koşullarından en olumsuz  etkilenenlerin başında gelen  çocuklarımıza  yönelik bir etkinliğe Uyurgezer Kitap ve EKİP işbirliği ile imza atıyoruz: Okuma Kültürü Semineri. 

Bu buluşmanın hepimize kitabı odağa alan yeni dayanışma yolları için ilham vermesini diliyor, salgın koşullarının yarattığı karanlığı; okuyarak, keşfederek ve hayalleri paylaşarak dağıtacağımıza inanıyoruz.

Etkinliğin genel akışı aşağıdaki gibidir:

  • 15 Mayıs 2021 günü saat 13.00’te online platform üzerinden “Okuma Kültürü Semineri” düzenlenecek. Seminerler saat 13.00’te başlayıp 16.15’ten itibaren atölye çalışmaları halinde devam edecek.
  • Çocuğu Kitaba Yaklaştırmak başlıklı birinci oturumda çocuk edebiyatının sevilen isimleri Ömer Açık, Dilge Güney, Adnan Saracoğlu ve Arslan Sayman kendi okuma serüvenlerinden hareketle bugünün çocuklarına dair gözlemlerini ve çocuğu kitaba yaklaştırmanın yollarını tartışacaklar.
  • Uzaktan Eğitim, Uzaktan Edebiyat, Uzaktan Hayat başlıklı ikinci oturumda Prof. Dr. Necden Neydim, Çiğdem Sezer ve Saadet Sevinç Doğan eğitim ve edebiyatın güncel sorunlarını ele alırken, korona günlerinde okuma kültürümüz üzerine yeni arayışları ele alacaklar.
  • Kitapla Büyüyen Çocuklar başlıklı üçüncü oturumda Tülin Kozikoğlu, Doç. Ilgım Veryeri Alaca ve Prof. Dr. Ebru Oğuz kişilik gelişiminde çocuk kitaplarının etkisini ele alacaklar.
  • Yaratıcı Fikirler, Yaratıcı Kitaplar: Meraklı İkizler başlıklı son oturumumuzda dünyaca ünlü yazar ve çizerlerden Paul A. Reynolds ve Peter H. Reynolds kardeşler STEAM üzerinden yaratıcılık ve eleştirel düşünme üzerine Cansu Karagülle moderatörlüğünde bir sunum gerçekleştirecekler. Sunum simultane olarak gerçekleştirilecek.
  • Etkinliğin kapanış konuşmasını edebiyatımızın çınar isimlerinden şair Ahmet Telli tarafından yapılacak. 
  • Seminerlerin ardından atölye liderleri tarafından eğitimcilere, ebeveynlere ve ilgili yetişkinlere yönelik yedi farklı başlıkta atölyeler düzenlenecek.
  • Çalışma tamamen kamu yararına yapılmaktadır. Seminerlere ve atölyelere katılım için www.uyurgezerkitap.com adresi üzerinden herkese açık olan formun doldurulması yeterli olacaktır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir