İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

O Güzel Bostanımız


İnceleme: Aynur Kolbay Hülya

Dünya günden güne daha da yaşanmaz bir hale gelirken, yaşanabilir taraflarını bulmak, en azından kendi minik dünyalarımızı biraz daha güzellikle doldurmak, son zamanlarda herkesin yönlendiği bir eğilim oldu. Bu kapsamda en çok rağbet gören alanlardan biri de bahçecilik sanırım.

Kendi tohumlarımızla, kendi minik bahçelerimizi kurmak, hatta ufacık balkonlarda mis gibi sebzeler yetiştirmek içimizi ısıtan ve bizi hayata bağlayan mutluluk anları oldu çıktı. Ele aldığı konulara müthiş bir hassasiyetle yaklaşan kitaplar yayınlayan Meav Yayıncılık, içimizdeki bu hevesi daha da körükleyecek yeni bir kitap çıkardı: O Güzel Bostanımız.

Kitap, büyükannesi ile pırıl pırıl bir bahar gününde ellerindeki tohumlara can vermek üzere bostana giren bir kız çocuğunun ağzından anlatılıyor. Türkiye için henüz hayal aşamasında olsa da yurtdışında oldukça yaygın olan mahalle aralarında oluşturulmuş minik bostanlardan birinde geçiyor. Başka komşuların da geldiği bostanda, büyükannesi ile birlikte tohumlarını toprakla buluşturuyor minik kahramanımız.

Sonrasında da sabırla beklemeye başlıyorlar. Günlerin, haftaların, mevsimlerin geçmesiyle birlikte tohumlardan çıkan minik filizler, pıtrak gibi açan çiçekler, ortaya çıkan domatesler, bezelyeler, kabaklar ve daha nicesi kahramanları olduğu kadar okuyucuları da sevince boğuyor. Çünkü kitabın hikâyesine eşlik eden neşeli renklerle bezeli resimleri de hepimizi kendi bostanımızda geziyormuş hissiyatına büründürüyor.

Kitabın en önemli ve en güzel özelliklerinden biri de ölüm gibi bir konuyu, yeniden hayat bulacak tohumlar üzerinden yumuşacık anlatması sanırım. Kahramanımızın kayıpla başa çıkmak için minik tohumların büyük hafızasına ve hatıraları yaşatmak üzere yine toprağa ve topraktan çıkaracağı minik filizlere sığınması ise hepimizin yüreğini okşuyor. 

4 yaş ve üzeri tüm okurlar için uygun olan kitap, bir yanıyla hem çocuklara hem de büyüklere sevgi dolu bir bahçe yaratma hevesi verirken, diğer yanıyla da zaman içerisinde tohumların geçirdiği mucizevi dönüşüm, anıların önemi ve kayıplarla başa çıkabilme gibi farklı konulara dair de düşünme fırsatı yaratıyor.

Keyifli okumalar.

Yazar Adı: Zoë Tucker 

Çizer Adı: Julianna Swaney

Sayfa Sayısı: 32 sayfa

Yayınevi: Meav Yayıncılık


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir