İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mozart Ödüllü Ali İnsan, Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde


6. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali atölye, söyleşi ve etkinlikleriyle büyülerken, önemli isimleri de çocuk ve gençlerle buluşturuyor. 13 yaşında Almanya’da Mozart Ödülünü alan Ali İnsan da, Bienal kapsamında 10 Mayıs’ta Kadıköy İskele Meydan Sahnesi’nde izleyenlere kemanıyla unutulmaz anlar yaşatacak.

20 Nisan’da MKM Beşiktaş Çağdaş’ta düzenlenen açılış töreniyle başlayan ve 22 Mayıs’a kadar sürecek olan 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali tüm hızıyla devam ediyor. Bienalde, Almanya Kültür Bakanlığı’nca her yıl düzenlenen Jugend Muzisiert yarışmasının 54’üncüsünde (2019 yılında) birincilik elde eden ve aynı yıl içinde Mozart’ın Voi Che Sapete eserini başarılı şekilde seslendirdiği için Wolfgang Amadeus Mozart ödülünü almaya hak kazanan Ali İnsan, kemanıyla sahne alacak.

13 yaşında Almanya’da Mozart ödülünü alan Ali İnsan Bienal kapsamında 10 Mayıs’ta Kadıköy İskele Meydanı Bienal Sahnesi’nde 17:30-19.00 arası halka açık bir konser verecek.

Bienal Direktörü Gazi Selçuk, bienale bugüne kadar 31 ülkeden 245 binden fazla izleyicinin katıldığını belirterek, “2010–2018 yılları arasında beş defa düzenlenen Bienale 31 ülke ve Türkiye’nin 55 ilinden 1.601 proje ile katılım sağlandı. 28 bin 960 öğrenci yapıtları, projeleri ve sahne performanslarıyla yer aldı. 1.969 okul, STK ve kurum Bienal’de temsil edilirken, 7 bin 149 öğretmen etkinliklerde öğrencilere rehberlik yaparak proje üretti ve yönetti. 245 bin 661 öğrenci ve yetişkin Bienallerde izleyici olarak yerini alarak etkinliklere katıldı. 20 Nisan’da açılışını gerçekleştirdiğimiz bienalimize de ilgi çok büyük. Birçok ünlü ve alanında uzman sanatçıların yer aldığı bienalimizde 13 yaşında Almanya’da Mozart ödülünü alan Ali İnsan da Anadolu ezgilerini, türkülerini muhteşem kemani ile yorumlayacağı harika bir konserle bienalimize yer alacağı için çok mutluyuz” dedi.

Herkes sahne alabilecek

5 binin üzerinde çocuk ve gencin, ürettiği her biri birbirinden renkli farklı ve zengin projelerin yanı sıra vapurlarda akustik gösteriler, Kadıköy İskele ve Beşiktaş Barbaros meydanlarında konserler düzenlenecek. Bu sahnelerde saat 17.00’dan sonra açık sahne uygulaması yapılacak ve kendine güvenen herkes sahne alabilecek. Bienal, 4-18 yaş aralığındaki herkese açık olurken, bu yaş aralığında proje yapan herkes kendini bienalde ifade etme olanağına sahip.

Bu yıl altıncısı Fırat Arapoğlu küratörlüğünde düzenlenen bienal, 20 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında MKM Beşiktaş Çağdaş, Şehir Hatları Vapurları, Kadıköy ve Beşiktaş iskele meydanlarında düzenlenecek.  5.000’in üzerinde çocuk ve gencin, ürettiği her biri birbirinden renkli farklı ve zengin projelerin yanı sıra vapurlarda akustik gösteriler, Kadıköy İskele ve Beşiktaş Barbaros meydanlarında konserler düzenlenecek. Bu sahnelerde saat 17.00’dan sonra açık sahne uygulaması yapılacak ve kendine güvenen herkes sahne alabilecek.

Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen bienalin bu yılki programı kapsamında aralarında Devrim Erbil, İsmail Acar, Güven Kıraç, Tülin Onat, Cem Özer, Süleyman Saim Tekcan, Emrah Ablak, Rajendra Kapse, Ketaki Pimpalkhare, Pelin Batu, Gazi Selcuk Gül Akad, Naci Görür’ün olduğu çok sayıda alanında uzman sanatçı, akademisyen ve eğitimciyle, farklı tür ve içeriğe sahip 120 yakın atölye, söyleşi ve etkinlik gerçekleştirilecek. Tüm etkinliklerin ve atölyelerin ücretsiz olduğu Bienal Programına www.cocukgenclikbieal.org adresinden ve  www.instagram.com/cocukgencliksanatbienali adresini tıklayarak ulaşabilirsiniz


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir