İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Modern Bir Kukla Masalı


Masal anlatıcısı ve eğitimci Kübra Haksal, hayatı masal gibi yaşayıp masallar diyarında dolaşan insanlardan biri. Bilinen masalların çok ötesinde bir projeye imza atan Haksal, kendi yarattığı Çucu adlı kukla karakteri üzerinden yepyeni bir evrende bambaşka duygulara kapılar aralıyor.

En büyük hayali; yeni mekânlar keşfedip yepyeni dostlar edinmek olan Çucu, uçsuz bucaksız diyarlara yaptığı yolculuklara şimdi izleyenleri de davet ediyor. Haksal, her cumartesi saatler 13’ü gösterdiğinde Pranayama Akademi’de minik izleyicileriyle buluşuyor. Çucu’nun burada başlayan yolculuğu o kadar içselleşmiş ki orayla adeta bütünleşmiş.

Şimdiye kadar verdiği masal eğitimleri ve anlattığı modern masallarla tanınan Haksal’a göre masal, çocukların hayal güçlerini geliştiren sihirli birer anahtar niteliğinde. Zaten Cemal Süreya da masal dinlememiş çocuklar büyüyünce kedi resmini cetvelle çizerler dememiş miydi?

Son dönemlerde ailelerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği masal dinletilerine, oyuncak atölyesini de ekleyen Haksal; Çucu ile oyuncak yapan çocukları her hafta başka bir masal eşliğinde fantastik yolculuklara çıkarıyor.

Elbette Haksal’ın Çucu dışında bambaşka projeleri ve etkinlikleri de var. Hatta pek yakında masal geceleri etkinlikleriyle de yepyeni bir projede yer alacağını öğrendiğimiz Kübra Haksal, aynı zamanda mitolojiyle de oldukça ilgili. Son dönemde Türk mitolojisi ile çocuk eğitimini bir arada işleyen Yazar Editör Ömer Ünal’ın masal-mitoloji seminerlerinde de göreceğimiz Haksal’ın çalışmalarına göz gezdirebilir ve atölyesinde masalsı yolculuklara çıkabilirsiniz. Son bir bilgi olarak Çucu’nun masallarının pek yakında kitabevlerinde yer alacağı müjdesini de verelim.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir