İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Merakla Beklenen “Robotlar Şehri” Müzesi Emaar AVM’de Açıldı


Dünya’nın farklı ülkelerinde ilgiyle takip edilen “Robotlar Şehri” müzesi şimdi İstanbul‘da. Yeni nesil müze olarak da adlandırılan Robotlar Şehri’nde başta Las Vegas, Pekin, Berlin, Milano ve Tokyo’daki sergilerden en son robot modelleri olmak üzere dünyanın her yerinden 85 farklı robot yer alıyor. Robotlar izleyicilere 30 dakikada bir, 4 teknik performans gösteriyor ve sanal gerçeklik teknolojisini test ediyor.

İnsanların yüzlerini tanıyan, cinsiyeti ve yaşı tahmin edebilen robotlar var!

24 Mart tarihinde Emaar AVM’de sergilenmeye başlanan robotların bir çoğu ilk defa Türkiye’de sergileniyor. Yeni nesil müzede dünyada fenomen olmuş robotlar da yer alıyor. Kişinin cinsiyetini, yaşını tahmin eden, bulunduğu odanın haritasını nasıl çıkartacağını bilen ve yolundaki engellerden kaçınan akıllı robot Cruiser, youtube videolarında fenomen olmuş robot köpek, Japonya’da insanları havaalanında karşılayan ve ‘‘ Gezegendeki en şirin robot“ ünvanını alan Pepper, insana en çok benzeyen robot Einstein ve dünyanın ilk robot balığı ilgi çeken robotların başında yer alıyor.

Üniversitede ders veren robotla tanışın!

On parmağında on marifet olan Promobot robot, üniversitede eğitim veriyor, hava tahminlerinde bulunuyor ve bazı ülkelerin başkanlarıyla el sıkışıyor. Aynı zamanda Robotlar Şehrinin ziyaretçileri ev işlerini yapan robotlarla da arkadaş oluyor. Bu robotlar pencere ve aynaları pırıl pırıl temizliyor, lezzetli tarifler veriyor, kahve yapıyor ve çocuklarla zaman geçirerek oyunlar oynuyor. 85 farklı robotun yer aldığı Robotlar Şehri Müzesi’ni deneyimlemek için en az 2 saat ayırmanız öneriliyor.

Hollywood özel efektli bir mini filmin kahramanı olarak 3D fotoğraflar çekilebilirsiniz

Robotlar Şehri’nin konukları deneyim dolu bir gün geçirirken uçan piksellerin performansına katılabilirsiniz. Sevdiklerinizle geçirdiğiniz keyifli anları 3 boyutlu ve canlı bir görüntü ile fotoğraflayıp anılarınızın arasına ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu müzede sanal ve artırılmış gerçekliğin 11 alanını test edebilirsiniz.

Robotlar Şehri’nde yapay zeka

Robotlar Şehri Müzesi’nin yapay zeka bölümünde de oldukça ilgi çeken ve şaşırtan olayları deneyimleyebilirsiniz. Teknoloji sayesinde sebzelerle müzik çalabilir, gözlüksüz hologramları görebilir, bir yarış arabasında sanal test sürüşüne çıkabilirsiniz.

“Robotlar Şehri” Milano, Prag, Tallinn, Napoli, Atina, St. Petersburg ve diğer dünya başkentlerinin sakinlerini şimdiden şaşırttı. Şimdi sıra İstanbul’da.

robotlarsehri.com.tr


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir