İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Küçük Gece Kedisi


Son günlerde ne yazık ki bir kez daha hayvanlara yönelik şiddete dair üzücü ve ürkütücü olaylara şahit olduk. Zaman zaman karşımıza çıkan bu korkunç görüntüler ve haberler, büyük yankı yaratıp bu konuda anlık aksiyonlar alınsa da ne yazık ki kalıcı çözümler yaratılmasına yetmiyor, yetemiyor. Çünkü sorun aslında çok daha temelde, insanın içinde, bakış açısında, vicdanında yatıyor.

Hayvanlara önyargısız yaklaşmak, sevip kucağımıza alamasak bile zarar vermeyi aklımızın ucundan bile geçirmemek küçük yaşlarda şahit olunan yetişkin davranışları ve yönlendirmelerle mümkün sanırım. Bu nedenle de bir kez daha çocuk kitaplarının bu konuda üstlenebileceği rol çok büyük.

Sonja Danowski, Komşudaki Tiyatro ve Çocukların Rüyaları isimli kitapları ile hem hikâyeleri hem de muhteşem çizimleri açısından hayranlık uyandırmış bir yazar ve çizer. Küçük Gece Kedisi isimli bu kitabında da yine okuyucuya sımsıcak bir hikâyenin yanı sıra film tadında mükemmel çizimler de armağan ediyor.

Hayvan barınağındaki yaz şenliğinde, kedi ve köpeklere mama toplanmasını sağlamak için çekilişe vermek üzere bir çizim yapan minik Toni, bunun yeterli olmayacağını düşünerek sevdiği tüm peluş hayvanlarını da barınaktaki hayvanlara yardım edebilmek için çekilişe katmaya karar veriyor. Oyuncaklarının rağbet görmesi ile birlikte amacına ulaşan Toni, gece olup da uyku vakti geldiğinde birlikte uyuduğu oyuncaklarını özlemeye başlıyor. Neyse ki annesinin bulduğu çözüm o anda derdine çare olmayı başarıyor. Şenlikte tanıştığı Valentin isimli ürkek kedi ise hiç beklemediği bir anda Toni’nin hayatına kalıcı bir şekilde girerek ona bambaşka bir teselli oluyor.

Hayvanların duygularını önemseme, onların isteklerine saygı duyma ve onlara sahip çıkma gibi konulara dair film tadında bir okuma deneyimi sunan kitap, hiç abartıya ya da ajitasyona kaçmadan bir çocuğun bir kediyle kurduğu bağı da sade bir şekilde anlatıyor.

Çalışmalarında hatıraların resimlerle canlandırılmasına özel önem verdiğini belirten yazar Danowski, bu kitapla da bizi Toni’nin zihninde canlanan anılara yolculuğa çıkarıyor adeta. Notalarla ve müzikle arası iyi olan çocuklar için sonunda bir de Küçük Gece Kedisi şarkısının notalarının paylaşıldığı kitap, 4 yaş ve üstü tüm okuyucular için eşsiz bir deneyim.

Keyifli okumalar.

İnceleyen: Aynur Kolbay Hülya

Yazar adı: Sonja Danowski

Resimleyen: Sonja Danowski

Sayfa sayısı: 44 sayfa

Yayınevi: Beyaz Balina Yayınları


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir