İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Engin Denizlere Sevdalı Minik Bir Kayığın Cesaret Dolu Öyküsü!


Uzaklar, mini minnacık bir kayık ama hayalleri boyundan büyük… İstanbul’da, Kalamış Koyu’na dökülen Kurbağalıdere’de pinekleyip dursa da aklı fikri engin maviliklerde, açık denizlerde. Uzaklar,
günün birinde hayalini kurduğu açık denizlere kavuşma fırsatını yakalıyor. Peki, ya sonra? İçinden dev dalgalar, sert rüzgârlar, Sait Faik, Nâzım Hikmet ve Haritacı Martı geçen macera, işte o zaman başlıyor.

Çağdaş çocuk edebiyatının özgün kalemi Arslan Sayman, minicik bir kayığın açık denizdeki yolculuğunu, özgürlük arayışını heyecanlı ve sürükleyici bir serüvene dönüştürüyor. Romanın sonundaki “Meraklısına Uzaklar Sözlüğü” de denizlerle ilgili bilgileri içeriyor.

Uzaklar: 1992 yılında İzmir Seferihisar Sığacık Koyu’ndan demir alıp, yelkenlerini rüzgârla dolduran Uzaklar isimli tekne, Zuhal ve Osman Atasoy çiftini tam beş yıl boyunca engin maviliklerde, okyanuslarda gezdiriyor ve o yıllar içinde onların yuvası oluyor. Bu kahraman tekne de tıpkı Sadun Boro’nun teknesi Kısmet gibi Rahmi Koç Müzesi’nde sergileniyor.

Kapak deseni: Deniz Üçbaşaran

Roman

Temalar: edebî şahsiyetler, özgürlükler, kendini tanıma, azim, karar verme, sözlük kültürü, hayat
becerileri, metinler arasılık,

Müfredat Temaları: Zaman ve Mekân,Duygular, Kişisel Gelişim, Okuma Kültürü

Sınıf: 4, 5 ve 6. Sınıflar
108 sayfa
13,5×19,5 cm
20 TL

Kırmızı Kedi Yayınevi


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir