İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çocuklar, Yeni Yılda da Arter’in Çevrimiçi Atölyeleriyle Çağdaş Sanatı Keşfediyor!


Arter’in çevrimiçi çocuk atölyeleri, yeni yılda da farklı yaş gruplarından katılımcıları çağdaş sanatı keşfedip yorumlamaya ve yaratıcı süreçleri deneyimlemeye çağırıyor. Ocak ayı boyunca her Cumartesi saat 11:00’de gerçekleşecek olan atölyeler; 2 Ocak’ta “Alkış Müzikali”, 9 Ocak’ta “Gökyüzü Cetveli”, 16 Ocak’ta “Kumaş Kolajı”, 23 Ocak’ta “Kavanozdaki Galaksi: Ekle, Karıştır!”, 30 Ocak’ta ise “Piksel Piksel Sanat” başlığıyla düzenlenecek. Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekillendirilen ve sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen ücretsiz atölyelerine katılmak için ogrenme@arter.org.tr adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak yeterli.

Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleriyle ağırlamaya devam eden çağdaş sanat müzesi Arter, güncel sergi programı etrafında şekillendirilen çevrimiçi etkinliklerine de devam ediyor. Arter Öğrenme Programı kapsamındaki Çocuk Atölyeleri Ocak ayı boyunca Cumartesi günleri çevrimiçi ortamda gerçekleşecek.

Yeni yılda çevrimiçi çocuk atölyeleri, 2 Ocak 2021 Cumartesi günü, 7–11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Alkış Müzikali” ile başlayacak. Müziği görselleştirmenin imkânlarını araştıran yapıtlardan ilham alan “Alkış Müzikali” atölyesi, Arter’in Dinleyen Gözler İçin başlıklı sergisindeki eserlerden yola çıkıyor. Atölyede, şans unsurunu ön plana çıkararak görsel ve işitsel düzenlemeler yapacak olan çocuklar, harfleri, sayıları ve renkleri alkışlarıyla buluşturarak kendi görsel müziklerini oluşturacak ve “bakarken dinlemenin” olanaklarını araştıracaklar. Atölye çalışmasında çocuklar, madeni para, dört farklı renkte yün, zar, makas, uhu, resim kâğıdı ve boya kalemleri kullanacaklar.

Kumaş Kolajı

Gökyüzüyle ilişkili yapıtları keşfedecekler

9 Ocak 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek “Gökyüzü Cetveli” başlıklı çevrimiçi atölye, 6–9 yaş aralığındaki çocukları KP Brehmer: Büyük Resim sergisinde yer alan gökyüzüyle ilişkili yapıtları keşfetmeye çağırıyor. Yapıtlarda görülen mavi tonlarının gündelik hayatla ilişki içinde yorumlanacağı atölyede, katılımcılar gökyüzünün farklı renklerini oluşturma deneyleri yapacak ve keşfettikleri renkleri kullanarak bir gökyüzü cetveli hazırlayacaklar. Çocuklar “Gökyüzü Cetveli” atölyesinde beyaz karton, makas, cetvel, boya kabı, su, fırçalar, kurşunkalem ile siyah, beyaz ve mavinin farklı tonlarında akrilik ya da guvaş boya kullanacaklar.

Gökyüzü halısı üzerinde neleri taşır? 16 Ocak 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek “Kumaş Kolajı” başlıklı çevrimiçi atölye, 4–6 yaş aralığındaki çocukları Arter’de sergilenen yapıtlar aracılığıyla gökyüzü ve gökcisimleri üzerine düşünmeye davet ediyor. Gündelik malzemeler ile sanat yapıtları arasındaki ilişki üzerine bir sohbet etrafında şekillenen atölyede, katılımcılar atık malzemeleri kullanarak kolaj tekniğini deneyimleyecek ve yetişkin eşlikçilerinin desteğiyle rengârenk bir gökyüzü halısı tasarlayacaklar. Çocuklar atölyede resim kâğıdı, yapıştırıcı, alüminyum folyo, yün, renkli kumaş parçaları ve boya kalemleri kullanacaklar.

23 Ocak 2021 Cumartesi günü 6–9 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenecek “Kavanozdaki Galaksi: Ekle, Karıştır!” başlıklı çevrimiçi atölye, Gökcisimleri Üzerine sergisinde yer alan, galaksilerle ve gezegenlerle ilişkilenen yapıtlardan esinleniyor. Atölye çalışmasında ele alınacak yapıtları hayal güçleriyle yorumlamaya davet edilen çocuklar, gündelik malzemeleri renklerle buluşturarak kendi galaksilerini oluştururken bir yandan da gezegenleri meydana getiren unsurları araştıracaklar. “Kavanozdaki Galaksi: Ekle, Karıştır!” atölyesinde katılımcılar kapaklı cam kavanoz, resim kâğıdı, bir miktar toprak, küçük taşlar, yün, makas, alüminyum folyo, boya kalemleri, bant ve isteğe bağlı olarak sim kullanacaklar.

“Piksel Piksel Sanat” başlıklı çevrimiçi atölye ise 30 Ocak 2021 Cumartesi günü 7–11 yaş aralığındaki çocukların katılımına açık olarak gerçekleşecek. KP Brehmer: Büyük Resim sergisinde yer alan yapıtlardan yola çıkan atölyede katılımcılar sanat ile teknolojik gelişmeler arasındaki ilişkiyi keşfetmeye davet edilecek. Çocukların farklı boyutlardaki renk bloklarıyla yapacakları çizimlerle piksel kavramına yeni bir yorum getirecekleri “Piksel Piksel Sanat” atölyesinde kareli defter, boya kalemleri, kurşunkalem ve silgi kullanılacak.

Saat 11:00’de başlayacak çevrimiçi atölyeler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelere ogrenme@arter.org.tr adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak gerekiyor.

Bilgi için: arter.org.tr

Adres: Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

Tel: 0212 708 58 00


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir