İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çocuklar İçin Kukla Tiyatrosu “Bir Doğa Masalı – Yaşayan Kitap”, Duru Tiyatro Ataşehir’de!


Duru Tiyatro’nun, canlı müzik ve pantomim eşliğinde sahnelenen kukla tiyatrosu “Bir Doğa Masalı – Yaşayan Kitap”, çocuklara doğanın ve sevginin dönüştürücü gücünü anlatıyor. “Bir Doğa Masalı – Yaşayan Kitap”ta; bir pantomim sanatçısının çok etkilendiği bir masal kitabı aniden içinden çıkan kelebekler, arılar, çiçekler, müzisyenler, anlatıcılar ve kuklalarla “yaşamaya” başlar. Her çocuğun eşsiz ve değerli olduğuna vurgu yapan “Bir Doğa Masalı – Yaşayan Kitap”, 13 Mart Pazar günü saat 12.00’de Duru Tiyatro Ataşehir’de, biletler gişede, biletix.com, biletinial.com ve passo.com.tr’de!

4 yaş ve üzeri çocuklara yönelik kukla tiyatrosu “Bir Doğa Masalı – Yaşayan Kitap”, canlı müzik ve pantomim eşliğinde sahneleniyor. Bihter Gülgeç Saka’nın yazdığı, Emre Saka’nın yönettiği “Bir Doğa Masalı – Yaşayan Kitap”ın süpervizörlüğünü Emre Kınay, psikolojik danışmanlığını ise Haluk Polat üstleniyor. Emre Saka, Bihter Gülgeç Saka, Merve Bağdatlı ve pantomim sanatçısı Esin Aslan’ın rol aldığı oyunun müziklerini Gülferiz Başyiğit ve Ayberk Akmaz yapıyor. Dekor-kostüm tasarımını ve uygulamasını Duru Tiyatro ile Tiyatro Gülgeç’in yaptığı “Bir Doğa Masalı – Yaşayan Kitap”ın kukla tasarım ve uygulaması Hilal Polat’ın, afiş illüstrasyonu Kübra Şirinyurt’un, grafik tasarımı ise Murat Akkan’ın imzasını taşıyor.

Bir pantomim sanatçısı, okuduğu bir masal kitabından çok etkilenir ve kitabın anlattığı masalı çocuklarla paylaşmayı o kadar çok ister ki, bu isteğin saflığı ve güzelliğiyle kitap yaşamaya başlar. Kitabın içinden bir anda kelebekler, arılar, çiçekler, müzisyenler, anlatıcılar ve kuklalar çıkar. Masal da doğa gibi canlanıverir. Anlatıcılar masalı anlatmaya, kuklacılar kitaptaki karakterlerin kuklalarını oynatmaya, müzisyenlerse kitabın müziğini çalmaya koyulurlar ve bir doğa masalı başlar.

Bilge Dede ile Tarçın’ın öyküsünü anlatan masalda, annesi ve babası iş seyahatine giden Tarçın yaz tatilinde çocuklar için açılmış olan sanat okuluna başlayacaktır. Bunun için de anne ve babası onu, ormanda yaşayan dedesinin yanına götürmüşlerdir. Ormanda harika, kıpır kıpır, şenlikli bir yaz başlamıştır; fakat Tarçın annesi ile babasından ilk defa ayrı kaldığı için üzgündür. İçine dönmüş ve hırçınlaşmıştır. Yeni okuluna, arkadaşlarına ve orman yaşantısına alışmakta güçlük çekmektedir. Fakat dedesinin sevgisi, doğanın gücü ve beklenmedik yaşananlar Tarçın’ı çok değiştirecektir.

13 Mart 2022 Pazar günüsaat 12.00’deDuru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi’nde çocuklarla buluşacak “Bir Doğa Masalı – Yaşayan Kitap” oyununun biletleri gişeden, biletix.com, biletinial.com ve passo.com.tr adreslerinden temin edilebilir.

Adres:  Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi

Barbaros Mah. Kızılbegonya Sok. No. 10 A -1 Ataşehir/İstanbul

Tel:      0216 338 56 86 – 0549 553 19 79

Bilgi için: durutiyatro.com

instagram.com/durutiyatro

DURU TİYATRO HAKKINDA

Mart 2005’te kurulan tiyatro topluluğu, bir repertuar tiyatrosu olarak yaşamına başladı. Eylül 2007’de “Maarif Kültür Merkezi” projesine başlarken, çağdaş bir kente yakışan, “duru” bir tiyatro yaratma düşüncesiyle yola çıkan Duru Tiyatro, 5 Ocak 2008’de, 8 dalda “En İyi” ödülleriyle ödüllendirilen ve Yılın Oyunu seçilen “Bana Bir Picasso Gerek” adlı oyunuyla perdelerini açtı.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir