İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çocuk Yazar İrem Baltacı Değerlendirdi: Koca Burun Dünyanın En Büyük Yalancısı


Çocuk Yazar: İrem Baltacı

Merhaba Gazete Sanat Çocuk okurları. Bugün sizler için İskoçyalı yazar Barry Hutchison’ın yazmış olduğu “Koca Burun-Dünya’nın En Büyük Yalancısı” kitabını değerlendireceğim. Kitabımız Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan bir çocuk romanı ve 184 sayfadan oluşuyor. Şimdi sizlerle bu kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım.

Kitabımızın baş karakteri Dylan sürekli olarak yalan söylüyor ve buna rağmen hiçbir sorun çıkmıyor. Ancak yalanları söylemeyi bırakıp doğruları söylemeye başladığında işler değişiyor ve bir sürü olay çıkıyor. Bu beni şaşırtan şeylerden sadece biriydi. Mesela kitabın bir bölümünde o garip dükkandaki o garip kadın benim tüylerimi ürpertti. Hele o soğan turşularının olduğu dükkanda doğruları söyletme makinesinin bulunması da beni en çok şaşırtan olaylardandı. Ama Dylan sürekli yalan söylediği için doğruları söylediğinde ona kimsenin inanmaması benim haklı bulduğum şeylerden biriydi. Hatta Dylan yalan söylediği için az kalsın teyzesi ve eniştesi ayrılıyordu. Bu hikâye bana Yalancı Çoban Masalı’nı hatırlattı. Ama tabii ki de bu hikâyenin kendine has bir öyküsü var. Ben bu kitabı okuduğumda şunu anladım; yalan gerçekten çok kötü bir şey. Doğruları ve gerçekleri ne olursa olsun söylemek bazen çok zor ama olması gereken bu.

Bu hikâyeden çıkardığım çok ders var ve sizinle yalnızca bir kısmını paylaştım. Umarım siz de bu kitabı okur ve çok güzel dersler çıkarırsınız. Şimdilik mutlu, sağlıklı ve hoşça kalın.

İrem Baltacı hakkında

10 yaşında. Sinop’ta yaşıyor 

İrem Baltacı

2 Yorum

  1. Seren Seren 18 Şubat 2021

    Merhaba, yazını ve emeğini takdir ettim. Mutlaka devam etmelisin.

    • İrem Baltacı İrem Baltacı 26 Şubat 2021

      Merhaba! Beğenmene çok sevindim. Yakında bir tane daha yazacağım. Çok teşekkür ederim!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir