İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çocuk Yazar Bilge Yüksel İnceledi: Sevgili Hiç Tanımadığım Çocuk


Konuk Çocuk Yazar: Bilge Yüksel

Merhaba ben Bilge. Size Tudem Yayınları’ndan çıkan, Hanzade Servi’nin yazdığı Sevgili Hiç Tanımadığım Çocuk adlı kitaptan bahsedeceğim.

Yazarın Havuç Ağacı isimli kitabını okuyup çok beğenmem üzerine bu kitabını da kitapçıda görünce çok mutlu oldum. Kitapta her şeyi farklı düşünen, turuncu şapka takan rakun gibi garip şeyleri seven Baler adlı bir çocuğun başından geçen olaylar anlatılıyor. Babası r harfini söyleyemediği için ona Baleğ diyor. Bazı kişiler de balık, kaşık gibi garip lakaplarla sesleniyor. Babaannesi ölmeden önce kardeşine çatal, Baler’e de kaşık diyordu. Bir gün Baler’in öğretmeni, ödev olarak onlara bir ev adresi verir ve o adresteki hiç tanımadıkları bir öğrenciye mektup yazmalarını ister. Baler yazmak istemez. Mecbur kaldığı için bir mektup yazar ama  mektubu göndermez, bir ağaç kabuğunun içine bırakır. Birisi bu mektubu bulur, Baler’e cevap yazar,  ağaç kabuğuna mektubu bırakır ve her şey değişir. Bu kitapta Baler’in nasıl yazmaya başladığı, arkadaşının nasıl biri olduğu ve arkadaşıyla aralarındaki dostluk anlatılmaktadır.  Aynı zamanda bu kitabın 2.si de çıkmıştır.

Ben kitabı okuyunca içimden mektup yazma isteği geldi. Kitap çok samimi bir şekilde yazılmış.  Eğer duygusal ve heyecanlı kitapları seviyorsanız,  bu kitabı  kesinlikle öneririm.

Bilge Yüksel hakkında

10 Yaşında. İzmir’de yaşıyor.


2 Yorum

  1. Mustafa Mustafa 10 Şubat 2021

    Evet çok güzel bir kitaba benziyor. Öneriniz için teşekkürler bilge..

  2. Ayşe Timinci Ayşe Timinci 10 Şubat 2021

    Çok tebrik ederim geleceğin genci, inşallah yolun açık olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir