İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çocuk Yazar Aksel Zalma yazdı: Uvod-21 Virüsü


Bir varmış bir yokmuş, günlerden birinde Türkiye’de başlayan ve 2021’in ilk haftaları çıkan UVOD – 21 virüsü hızla dünyaya yayılmaya başlamış. Virüsün zararları baş ağrısı, diş ağrısı ve kulak ağrısı olarak biliniyormuş. Bir gün bir adam, yolda gezerken aklına bir fikir gelmiş. Adamın istediği şey bu virüsün aşısını bulup satışa çıkarmakmış. Bizim adam laboratuvarına gitmiş ve virüsü bulmak için araştırma yapmaya koyulmuş. 6 saat sonra neler gerektiğini öğrenmiş… malzemeler; Balina kusmuğu, dünyanın en iyi kızarmış patatesi ile en lezzetli kıymanın  ve en güzel brokolisinin karışımıymış.

Adam bunları bulmak için büyük bir maceraya çıkmış. İlk önce balina kusmuğunu bulmak için Atlantik okyanusuna gitmesi gerekiyormuş bu yüzden atlamış teknesine başlamış yolculuğa. Yaklaşık 1 hafta geçtikten sonra Atlantik okyanusuna varmış. Bir tane balina görmüş ve hemen yanına gitmiş. Bildiği kadarıyla balina kusmuğunu almak için ona humus yedirmek gerekiyormuş. Adam da humusu vermiş ama balina gelmemiş, tekrar atmış gelmemiş tekrar tekrar denemiş, sonra olmayınca çantasındaki  sufleyi çıkarıp vermeyi düşünmüş ve verdiğinde balina biraz sarsılmış ama sonra kusmuş. Adam hemen dalıp kusmuğu poşetin içine doldurmuş. Birinci malzeme tamamlandığına göre ikinci malzeme için yola çıkmış.

Dünyanın en iyi patatesi California’da bir markette satılıyormuş. O yüzden Amerika’ya gitmeye başlamış. Yaklaşık 6 gün geçtikten sonra Amerika’ya varmış. İlk işi patatesi bulmak olduğu için  hemen markete girip dünyanın en iyi patatesini almış. Bir mutfak bulduktan sonra hemen patatesi soymuş, dilimlere bölmüş ve kızartmış. Üçüncü madde olarak dünyanın en iyi kıymasını alması gerektiğini biliyormuş o yüzden Los Angeles’ın en iyi kasabından bir tane kıyma almış ve gitmiş. Dördüncü madde olan, dünyanın en iyi brokolisini bulmak için New York’a gitmiş orada bir tane sebzeci bulmuş oradan en son sıradaki tek kalan brokoliyi almış. Sonra Türkiye’deki evine gitmek için yola koyulmuş.

Az gitmiş uz gitmiş dere tepe düz gitmiş ve evine varmış. Evine geldiğinde hemen bir kazanının içine malzemeleri atmış ve karıştırmaya başlamış. Karıştırmış karıştırmış ve aşının hazır olduğunu görünce içmeyi denemiş ve gerçekten çalıştığını anlamış. Sonra eczanelere ve hastanelere aşıyı vererek, UVOD – 21 virüsünü sona erdirmiş.

Yazan: Aksel Zalma 

Yaş: 10

İstanbul’da yaşıyor

Aksel Zalma

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir