İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu kitabı okuyanların notu 10 üzerinden 10!


Çocukların dünyaya ”oyunbaz” bir mercekten bakmalarını sağlayan evrensel öyküleriyle tanınan Eva Furnari’nin imzasını taşıyan Prens Burnubüyük, okurunu zamanda ve mekânda uçarı bir yolculuğa çıkarıyor.

Yarattığı nevi şahsına münhasır prens karakteri üzerinden toplumdaki yaygın düşünsel yanılgılara temas eden sanatçı, günlük hayatta sıkça karşılaşılan önyargılı fikirler ile buna bağlı olarak kendiliğinden gelişen ayrımcılığa da vurgu yapıyor.


”Uzun boylu, zayıf, sarışın, iyi giyimli, güzel kokulu ama kültürsüz, okumamış. Notu beş.”

Bilmişya Krallığı’nın biricik prensi Burnubüyük, türlü tuhaflıklarıyla yedi düvele nam salmış. Başkalarının kusurlarını saymak ve üstüne bir de onlara not vermekle günlerini geçiren ekselanslarının tek bir arkadaşı bile yokmuş. İçi bomboş, kocaman şatosunda canı sıkıldıkça sıkılmış. Ta ki yine yalnızlıktan bunaldığı bir gün, artık yeni bir arkadaş edinme vakti geldiğine karar verene dek. Peki, koskoca krallıkta müşkülpesent prensin kıstaslarına uyacak ve ondan geçer not almayı başaracak bir talihli bulunabilmiş mi dersiniz?..

Okurlarını, dünyanın en tuhaf prensiyle tanıştıran bu renkli öykü, insanları dış görünüşlerine göre yargılamanın ve belli kalıplara koyarak sınıflandırmanın yarattığı olumsuz sonuçlara değiniyor.

Önyargı ve kibirle örülen görünmez duvarları mizahın gücüyle yerle bir eden Eva Furnari, yalnızlığın hiç kimseye uygun olmadığını ve hayatın arkadaşlarla güzelleştiğini hatırlatıyor.

Prens Burnubüyük
Öykü, 7 yaş ve üzeri
Yazan ve Resimleyen: Eva Furnari
Türkçeleştiren: Canberk Koçak
Fiyat: 19,00 TL
Baskı Detayları: 32 sayfa, 1. hamur kâğıt, resimli, renkli baskı, karton kapak, 15×21 cm
ISBN: 9786052852873
Etiketler: Arkadaşlık, Farklılıkların Zenginliği, Kendini Tanıma, Önyargılar, Sorumluluklar

Eva Furnari Hakkında

Eva Furnari 1948 yılında, Roma’da doğdu. İki yaşındayken, ailesiyle Brezilya’ya taşındı. São Paulo Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi aldı ve bir süre sanat profesörlüğü yaptı. Yazarlık ve çizerlik kariyerine 1980 yılında başladı. Bugüne dek 60’dan fazla kitap yazıp resimledi. Kitapları Meksika, Ekvator, Bolivya ve İtalya gibi ülkelerde yayımlandı ve birçok ödül kazandı. Brezilya’nın ünlü Jabuti ödülüne layık görülen ”Şair Kısakulak” kitabıyla da Türkiye’deki okurlarla ilk defa buluştu. Furnari, yaşamını hâlâ São Paulo’da sürdürüyor.


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir